2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Petr Nečas: Stávka nepřinesla nic pozitivního pro naši zemi

16.6.2011

Jsem přesvědčen, že celý průběh dnešní stávky části odborových svazů v dopravě potvrdil, že se od počátku jednalo o politický akt. Statisíce našich spoluobčanů byly tímto krokem postiženy, a to tím že, se nedostaly do zaměstnání, tím že se nedostaly do škol. Na druhou stranu se jednoznačně ukázalo, že občané ČR projevili více rozumu a nadhledu, než organizátoři této stávky.

Chtěl bych jednoznačně říci, že pokud se potvrdí informace, že část odborových bossů a část stávkujících verbálně napadali ty zaměstnance například pražského dopravního podniku, kteří chtěli pracovat, chtěli vyjet a plnit svoji práci, tak že to považuji za neuvěřitelný exces. Musím říci, že tak jako já respektuji právo na stávku, tak jakýkoli stávkující musí do budoucna jednoznačně respektovat právo na to, že ten, kdo stávkovat nechce a chce pracovat, má mít možnost toto právo uskutečnit. Pokud by se toto zastrašování potvrdilo, považoval bych to za neuvěřitelný exces.

Jsem také přesvědčený, že stávka nesplnila očekávání odborářských bossů. Nepřinesla nic pozitivního pro tuto zemi. Přinesla jen miliardové škody a zvýšení politického napětí, protože na této stávce parazitovala i česká opozice.

To, že se jednalo o politický akt, dokazují projevy odborářských předáků na demonstraci a také aktivní účast některých politiků sociální demokracie. Nepochybuji, že od minulého pátku bylo cílem zasáhnout co nejvíce lidí a pokud možno zkomplikovat život co největšímu počtu lidí. A možná, že někde v centrech měst nebo Prahy i způsobit kolaps.

Z tohoto pohledu postoj vlády, která předběžným opatřením soudu dosáhla odložení této stávky z pondělí na čtvrtek, se jednoznačně ukazuje jako pozitivní krok ve prospěch České republiky, protože občané, podniky, veřejná správa i policie měli možnost se na tuto stávku lépe připravit.

Chci zdůraznit, že my nadále jsme připraveni jednat s představiteli odborů o paramaterických krocích v rámci reforem. Ale vláda České republiky v žádném případě od reformního programu, který má vést k modernizaci této země, neodstoupí.

Závěrem mi dovolte, abych jménem svým, ministra financí a ostatních členů vlády poslal co nejsrdečnější pozdrav na green v Poděbradech, kde v tuto chvíli v potu tváře část železničních odborářů puttuje ve prospěch zaměstnanců v České republice. Sportu zdar a golfu zvláště!

RNDr. Petr Nečas, předseda strany, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení a předseda vlády, poslanec PČR

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz