2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Po TOP 2009

14.7.2009

Po TOP 2009 a ČSSD nakupují 'tváře' i Věci veřejné.

Bývalý člen ODS Petr Skokan vstoupil do strany Věci veřejné. Je to po Olze Zubové další přestup neúspěšného politika. Pan Skokan není ovšem zdaleka taková rychlokvaška a packal jako poslankyně Zubová. Byl v ODS sedmnáct let, a dokonce ovládal Liberecký kraj z pozice hejtmana.
Po neúspěchu v senátních volbách asi usoudil, že mu v modré straně pšenka nepokvete, a přestoupil.

Přeběhlíci - a nejen ti z posledních dnů - se zapřísahají, že za jejich změněnou stranickou identitou jsou jen a pouze ideje.

Opak je pravdou, jak Zubová, tak Skokan spatřují na aktuálních kandidátkách výtah do sněmovny. Věci veřejné jsou pražskou podnikatelskou stranou s nejasným zázemím, která se hodlá etablovat jako celostátní, bývalý krajský hejtman je tedy výhodný i pro ni. Programově problémy mít nemusí, protože za stranou se skrývají podnikatelé vycházející výborně s ODS.

Též pro pana Skokana to může být výhodné, protože opravdového konkurenta zde zatím nenajde, Radka Johna musíme považovat spíš za politického manekýna.

S paní Zubovou je to jiné, ta o své vůli nedokáže zformulovat souvislou větu, o její politický pohyb se pečlivě stará podnikatel Jaromír Soukup. Ten ve shodě s pány Hulinským a Paroubkem doufá, že tato osoba přinese ČSSD ve volbách nějaké hlasy.

Pokud by ve straně i po volbách fungovalo vše jako doposud, byl by Soukup ministrem a své úsilí by kapitalizoval. Z pohledu ČSSD se obchod nejeví zase tak výhodně, ovšem nevíme, co bude pan Soukup odvádět před volbami, a může to třeba být kampaň guerrilová, aby s ní ČSSD "neměla nic společného".

Privatizace politiky pokračuje vskutku mílovými kroky. Než však začneme politizující podnikatele zatracovat, musíme si uvědomit, že půdu pro ně kypřily a kypří tradiční a etablované strany, které programové priority mění podle průzkumů a do čela staví pohledné tupohlavy. U podnikatelské strany máte jasno, co se týče jejích cílů i integrity, u těch tradičních si žel být jisti nemůžete.

Martin Zvěřina 

Martin Zvěřina, LN

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz