2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Poděkování Babišovi

4.10.2021

 Období, které dnes prožíváme, již brzy budou historikové nazývat jako „Babišova éra“. Budou porovnávat, čím se lišilo období „Za Babiše“ s obdobím „Za Klause“, „Za Zemana“, „Za Paroubka“, „Za Topolánka“, „Za Nečase“, „Za Sobotky"

V každém případě by bylo chybou upřít Andreji Babišovi schopnosti, které jej vynesly do křesla premiéra:

1.) Andrej Babiš je premiér ekonomicky vzdělaný, který vlastní zkušenosti aplikoval nejdříve na ministerstvu financí, později při vedení vlády.

2.) Andrej Babiš je jazykově vzdělaný, plynule ovládá čtyři světové jazyky: angličtinu, francouzštinu, němčinu a ruštinu.

3.) Andrej Babiš své věci bezmezně věří. Nepřipustí, aby někdo zpochybňoval jeho závěry, byť by fakta a logika svědčila proti. To je zdrojem jeho přesvědčivosti a politického charismatu. Věří i tomu, že nechtěl vstoupit do KSČ a že nespolupracoval s STB, věří tomu že není ve střetu zájmů a že žádné zákony neporušuje.

4.) Andrej Babiš již něco v životě dokázal. Ať získal svůj vstupní kapitál jakkoliv, pravdou je, že své firmy dokáže spravovat a rozmnožovat.

5.) Andrej Babiš je nesmírně pilný. Je schopen pracovat od rána do večera.

6.) Andrej Babiš je mimořádně silnou osobností, která dokáže vzdorovat opozičnímu a mezinárodnímu tlaku i za situací, které by ostatní považovali za beznadějné.

7.) Andrej Babiš neponechává nic náhodě. To, co ostatní nazývají jeho střetem zájmů, je ve skutečnosti důslednost. Nejdříve ovládl český zemědělsko – potravinářský komplex, následně získal třetinu mediálního trhu, včetně nejlepších novin, načež se svým hnutím obsadil většinu ministerstev a dosáhl na nejvyšší exekutivní funkci ve státě.

8.) Andrej Babiš dotáhl k dokonalosti politický marketing. Jeho „Čau lidi“, mediální výstupy a chrlení článků ve vlastních i loajálních novinách, vytváří dojem nepřetržitého kontaktu s občanem – voličem, což je plodem rozsáhlého mediálního týmu, který si běžné strany nemohou dovolit.

9.) Andrej Babiš miluje svůj život a je to na něm vidět. V jeho světě neexistuje lež a zlo. Existuje pouze cesta k cíli, který si on „vysní“ a za kterým jde. Ostatní mohou jít s ním, nebo mají smůlu.

10.) Andrej Babiš nemá hranice. V jeho přítomnosti přestává platit lustrační zákon i zákon o střetu zájmů. V jeho blízkosti přestávají platit zákony Evropské unie. To, co by ostatní politiky smetlo, jeho nechává klidným, maximálně se znechuceně pohorší.

 

Éra Andreje Babiše končí. Jeho vlastní politická strategie jej vede do stavu, který nazýváme Pyrrhovo vítězství, u nás jej známé jako Paroubkovo vítězství v roce 2010. Příčinou jsou následující faktory:

1.) Navzdory tomu, že Andrej Babiš chtěl vést stát jako firmu, ztrácel své síly v mikromenežmentu, což se projevilo především v jeho nezvládnutí koronavirové pandemie.

2.) Navzdory tomu, že Andrej Babiš ovládá 4 světové jazyky, když měl v rámci Green Dealu vyjednat v Evropské unii výhodné podmínky pro naši jadernou energetiku a pro náš průmysl, mlčel a nevyjednal nic.

3.) Víra Andreje Babiše ve vlastní schopnosti je překážkou rovnocenné spolupráce pro jeho spolustranníky i koaliční partnery. Jedny „používá a zahodí, druhé zneužívá a pomluví“.

4.) Zatímco firmám Andreje Babiše se za jeho vlády vedlo lépe a lépe, konkurenční podniky trpěly tím, že na ně „zaklekával“ a celé české hospodářství, které spravoval jako by na vedlejší úvazek, končí po jeho vládě v obrovských deficitech a dluzích.

5.) Z pracovitosti Andreje Babiše si musíme vzít příklad všichni, včetně politiků, kteří přijdou po něm. Pracovitost však nesmí být na úkor dodržování zákonů a ignorování nezpochybnitelných faktů.

6.) Andrej Babiš všem ukázal, že politik musí své věci věřit a že se nesmí hroutit při jakémkoliv zdání pochybnosti. Kdyby jeho schopnosti měli Stanislav Gross nebo Petr Nečas, nikdy by kvůli tak plytkým obviněním neodstoupili.

7.) Navzdory tomu, že soudy v jeho kauzách se nesmírně vlečou, vyšetřovatelé a státní zástupci odstupují, nakonec přeci jenom zbytky právního státu u nás jsou schopny pojmenovat věci pravými jmény, takže ani on jim neunikne. I u nás „mlýny melou pomalu, ale melou“.

8.) Andrej Babiš všem ukázal, jak je důležité, aby politické strany nebyly chudé. Tím že spojil politickou propagaci do jednoho marketingu Agrofertu, vlády a vlastních médií, dokázal účinně oslovit voliče způsobem, o kterém se klasickým parlamentním stranám může jenom zdát.

9.) Za Andreje Babiše jsme poprvé zažili, co to s republikou udělá, když se vlády ujme politicko – průmyslová korporace. Pokud máme z jeho vlády vyjít poučeni, nikdy nesmíme zapomenout, že po něm „vstanou noví Babišové“.

10.) Andrej Babiš dokázal využít své ohromné politické síly k překřičení opozice a ignorování platných zákonů, což vedlo k narušení důvěry při vnímání právního státu a ohromné desilusi. Pokud má z toho vyjít něco pozitivního, tedy naděje, že naše společnost je schopna jeho chyby pojmenovat, napravit a eliminovat.

Andreje Babiše lidé buď nenávidí nebo milují. Trestní stíhání premiéra celou společnost dlouhodobě polarizuje. Ať parlamentní volby Andrej Babiš vyhraje či nikoliv, trestní stíhání v tomto období dospěje k závěru a není vyloučeno že kauza Čapího hnízda povede k jeho uvěznění. Ani tehdy však o svou popularitu nepřijde. Češi slavné osobnosti ve vězení milují. Stejně jako Slováci milují Jánošíka, my milujeme Kájínka a budeme milovat i Babiše.

_________________________________________________________________

 

Jedno speciální poděkování musím vyslovit Andreji Babišovi osobně zvlášť:

Tím, že převzal do svého holdingu mé milované Lidové noviny, způsobil sice odchod řady kvalitních novinářů (stejně tak z MF DNES), avšak dost kvalitních novinářů tam navzdory němu stále zůstalo. Kvůli nim a jejich komentářům si denně musím Lidové noviny i MF DNES nadále kupovat. Současně si uvědomuji, že tištěným novinám díky elektronickým médiím zvoní hrana a paradoxně je možná na přechodnou dobu tímto zachránil. Dovoluji si zde tedy vyjádřit naději pro tyto mně milé noviny příslovím: „Byly jsme před Babišem, budeme i po něm“. Kéž se tak stane.

 

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz