2024

úterý 23. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Poděkování Babišovi

18.1.2016

Všechno zlé je k něčemu dobré. I Babišovo ovládnutí nezávislých deníků Lidové Noviny a Mladá fronta DNES již nese své plody.

Novináři, kteří z těchto deníků kvůli Babišovi  utekli, „oplodnili“ jiné redakce.
Vynikající týdeník ECHO je Babišovo dítě. Dalibor Balšínek, Lenka Zlámalová, Martin Weiss, Kamila Klausová, Daniel Kaiser, Miloslav Janík, Filip Nachtmann příšli z Lidových Novin, Vladimír Ševela z MF DNES. Skvělý měsíčník Reportér je další Babišovo dítě. Robert Čásenský, Adéla Dražanová, Jaroslav Kmenta, Michal Musil, Tomáš Poláček,  Jiří Štický přišli  z MF DNES. Tamtéž pracovala dříve i Lucie Šmoldasová. Karel Steigerwald, Jana Bendová díky Babišovi obohatili redakci časopisu REFLEX.
Zajímavé je, že Lidové noviny i MF DNES jsou noviny, které se dají stále číst! Kromě některých tabuizovaných témat, kterém se vyhnout musejí a několika témat, kterým se vyhnout nesmějí, dělají nadále zajímavou žurnalistiku a zůstala v nich řada dobrých novinářů.
Litoval jsem minulý týden šéfredaktora MF DNES, že musel dělat rozhovor s Babišem. Ten rozhovor byl  vedený  profesionálně a Babiš v něm obhajuje správné principy. Avšak představa, že majitel  nezávislých novin přinutí svého šéfredaktora, aby s nim dělal rozhovor,  mi  připadá nevkusná až perverzní.  Copak se ho tam novinář mohl zeptat na Čapí hnízdo nebo sedláka Radu? Tady si uvědomuji, že Babišovi chybí jemný cit pro mantinely. Pokud Babišovi tato situace  nepřipadá trapná a nechápe to, patrně nebude chápat ani jiné vztahy. Tato nechápavost je osobním Babišovým problémem a nám by po tom nemuselo nic být, pokud by Babiš současně nebyl předsedou vládní strany a nejdůležitějším ministrem.
Ve stejném čísle MF DNES 13.1.2016 se nachází článek „Konec  biopaliv v Česku“. V závěru článku se nachází skrytá reklama na přimíchávání rostlinného oleje do benzinu, které je prezentováno jako jediná reálná ekologická alternativa. Ptám se: „Byl by tento článek napsán, kdyby majitel novin nebyl zároveň majitelem největšího českého podniku na  biopaliva?“
Babiš Lidovým Novinám a MF DNES bezesporu  pomohl svým finančním vstupem v období, které je poznamenáno krizí tištěných tiskovin v nerovném boji s internetem. Za to mu patří poděkování. Mým velkým přáním je, aby Lidové noviny Babišovu éru přežily s menšími šrámy, než tomu bylo za druhé světové války. To se pak totiž musely přejmenovat na „Svobodné noviny“, protože ztrátu kreditu z doby nesvobody již dohnat nemohly.
P.S.: Týdeník ECHO a měsíčník REPORTÉR považuji za nejlepší české  časopisy společně s tradičními tituly  REFLEX a RESPEKT.
 

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz