2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Poděkování Konvičkovi

26.8.2016

 Každá vesnice má svého obecního blázna. Když odejde, přijde jiný. Tuto skutečnost mi potvrdila starostka vedlejší obce, když jsem s ní před lety řešil problémy s jedním podivínem. Jakmile z vesnice odešel, přišel jiný. Tento zákon "konstantní koncentrace bláznů na daném území" nelze ani zdůvodnit, ani ovlivnit. Bláznovství tady s námi je a bude, ať s ním nesouhlasíme nebo jej společně s Erasmem Rotterdamským chválíme.

Doc. Konvička v minulém týdnu publikoval v Lidových novinách vynikající článek ze života hmyzu. V něm dokázal, že je skutečným odborníkem na svém místě. Žel, necelý týden poté na Staroměstském náměstí v Praze ztropil výtržnost, při které ohrozil na životě sebe i přítomné občany. Největším paradoxem zůstává, že svojí aktivitou přitahuje nepatřičnou pozornost teroristů, proti nimž se domnívá bojovat. Premiér Sobotka jej nazval magorem a Konvička se proti tomuto pojmenování ani neohradil. Sám patrně tuší, že jeho aktivity jdou "hodně přes čáru" , navzdory tomu však zatím nedokázal svým nutkavým nápadům odolat.

Ano, pan docent Konvička patří k našim bláznům a je nám e souzeno žít spolu v jednom státě. Tento stát v současné době rozhoduje, zda-li činy pana docenta bude řešit trestně-právně, občansko-právně, či zdravotně-psychiatricky. Ať již rozhodne jakkoliv, buďme rádi, že docenta Konvičku máme. Platí totiž o něm, že je sice blázen, ale je to náš blázen. A třesme se toho, až tento blázen odejde ze scény. V Evropě nemusíme pro horší případy chodit daleko. Oč šťastnější by byli Norové, kdyby Konvičku měli místo Breivika!

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz