2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Pokora arogantních a povýšenost skromných

22.12.2017

 Za měsíc touto dobou proběhne druhé kolo prezidentských voleb. Dnes za favorita platí současný prezident Miloš Zeman, který se prosazuje svým typicky arogantním silovým způsobem.
Jako jeho protiklad se vyprofiloval akademik Jiří Drahoš a v závěsu za ním textař Michal Horáček.

Všichni současní kandidáti na prezidenta ČR jsou "nezávislí". Je to důsledkem protipolitické kampaně, se kterou vyhrály volby protisystémové strany typu ANO, SPD a Piráti. Kandidáti straničtí v dnešní atmosféře "nepolitické politiky" nemají šanci.

Jediným kandidáty s politickým zkušenostmi jsou Miloš Zeman a Mirek Topolánek. Druhý jmenovaný nastoupil do prezidentského klání na poslední chvíli a hned se stal "černým koněm" voleb. Oproti "nemastným – neslaným" kandidátům Drahošovi a Horáčkovi přináší konstruktivně - konfrontační styl, který je v prezidentském klání nutný.

Drahoš i Horáček se prezentují jako "skromní", "nezávislí", "nezatížení minulostí". Mirkovi Topolánkovi vyčítají jeho politické hříchy, neboť oni sami žádné nemají. A to je právě jejich největší slabina. Nejen, že se nestačili politicky zkompromitovat, oni se zatím nestačili ani politicky "namočit". Jejich "skromnost" je ve skutečnosti nezkušeností, naivitou a obrovskou troufalostí v českém politickém kolbištii, kde Babiš lilkviduje jednoho politika za druhým.

Andrej Babiš vybudoval díky svému Agrofertu, hnutí ANO a mediálnímu vlivu stát ve státě. Nechybí mnoho, a již bude moci říci: "Stát jsem já". Dopomoci k tomu mu má Miloš Zeman, který na Andreje Babiše vsadil jako na vítěze posledních voleb.

V této situaci Drahoš ani Horáček nemají šanci. Pánové prominou, ale již dnes je má Babiš v kapse. Jediný, kdo se může Zemanovi v prezidentském klání rovnocenně postavit, je Mirek Topolánek. Ano, pokud se chceme zbavit Zemana a jeho paktu s Babišem, nemůžeme vsadit na "skromného" Drahoše ani Horáčka. Musíme vsadit na "arogantního" Topolánka, který má politické zkušenosti a charisma.

Mirek Topolánek dokáže dělat politiku mozkem i srdcem a politický odkaz z doby jeho premiérství je jasný: "Spolupráce s NATO, silná pozice ČR v EU, korektní nepodlézavý vztah k Rusku, dodržování férové politické soutěže, jasné pojmenování a řešení globálních i lokálních problémů." A to všechno za situace, kdy se politický vzestup Andreje Babiše zdá nezadržitelný. Pokud existuje nějaká šance se tandemu Babiš – Zeman zbavit, je to právě možnost, kterou přináší kandidatura Mirka Topolánka. Lze jenom doufat, že i tentokrát bude mít Mirek Topolánek štěstí. A my s ním!

 

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz