2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Politický parazitismus Politická pedagogika (lekce čtvrtá)

 Tomio Okamura jest politickým parazitem v tom nejzřetelnějším slova smyslu. Nebuduje totiž politickou stranu, ale zneužívá zákona o politických stranách ke svému obohacení. Uzavřená skupinka devíti poslanců „Úsvitu“ nepřijímá další členy, nebuduje stranické buňky, nekultivuje vnitrostranický dialog. Státní příspěvky, určené politickým stranám, si každý měsíc nechává po statisících přeposílat na vlastní účet.

 

Tomio Okamura ve svém politickém boji zdůrazňuje ochranu před sociálními parazity. Tak zní i jeho poslední heslo před volbami do Evropského parlamentu : „ Na prvním místě musí být slušní občané, ne parazitující menšiny. Souhlasíte? Přidejte se. “ Toto však není politické téma. Záměrně nepředstírá žádnou otázku ekonomickou ani veřejnoprávní. Útočí na ty nejprimitivnější pudy nejprimitivnějších občanů, kteří v jeho hesle okamžitě zavětří sdílenou nenávist vůči Romům. Ale Okamura ani problémy Romů nechce řešit! Okamura Romy potřebuje k tomu, aby udržel pozornost publika. Kdyby Romy neměl, zjistili by jeho voliči, že nedokáže spravovat veřejné finance, že nedokáže vést slušnou zahraniční politiku, že nedokáže řešit aktuální potřeby zdravotnictví, školství, bezpečnosti ani kultury. Kdyby Okamura neměl Romy, musel by si najít náhradní téma, kterým by zaplevelil sdělovací prostředky a zajistil si tak svoji trapnou politickou existenci.

 

Úsvit přímé demokracie jest parazitující menšinou v našem ústavním systému. Ve volbách do evropského parlamentu, kdy je v celé republice jeden volební obvod, ještě snadno bude předstírat politický boj. Skutečná pravda se však ukáže na podzim, kdy budou volby komunální. Uvidíme, kolik kandidátek „Úsvitu“ vznikne v jednotlivých obcích a kolik peněz na komunální kampaň dostanou od svého Okamury. Tady mu už slova o zkorumpovaných politicích a parazitující menšině nevystačí. Tam se již ukáže v plné nahotě, co jest každodenní politická práce, o které mluvil Masaryk, a co jest politický analfabetismus, který praktikuje Okamura pro své stejně založené příznivce.

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz