2024

čtvrtek 2. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Pozvánka na socialistický mejdan ala Maďarsko

10.12.2009

Cestovní kancelář ČSSD pořádá zájezd do Maďarska a věří, že bude mít úspěch. Jak by také ne, když slibuje důchodcům kapesné ve výši 2400 korun zdarma. A myslí i na nás ostatní. Bude výlet do Běloruska a pro někoho možná i na Sibiř, pokud jim pomůžou soudruzi se srpem a kladivem. Rétorika ČSSD přesně kopíruje rétoriku maďarských socialistů před pěti lety, se kterou vyhráli volby. Že lhali, kudy chodili se profláklo, až když bylo pozdě.

My se naštěstí z chyb maďarských voličů můžeme poučit. Dlužíme přes bilion korun a jen úroky nás ročně stojí desítky miliard. My nemůžeme čekat na budoucnost, protože žádná budoucnost nebude. Bude vždy pouze přítomnost, akorát s jiným datumem a zase nám budou různí Paroubkové, Sobotkové a další tvrdit, že můžeme žít na dluh dál a řešit se to bude až v budoucnosti.

Tato politika se nedá nazvat jinak, než řízeným bankrotem. To jak to dopadne, nám naznačilo vedení ČSA panem Tvrdíkem. Megalomanské nákupy letadel, naprosto nereálné odhady vývoje firmy, apod. A mohl bych pokračovat. Bez rozprodeje, a nutno zmínit velice nevýhodného, by firma nepřežila ani do konce tohoto roku. Všichni členové dozorčí rady ČSA by rozhodně měli vrátit všechny peníze, které za svou (NE)činnost obdrželi, o managementu pod vedením Radomíra Lašáka ani nemluvě.

A jelikož pan Tvrdík patří k hlavním architektům volebních slibů ČSSD, je zřejmé kam to směřuje. Prožrali jsme léta ekonomického růstu a nyní ti hlavní protagonisté tohoto mejdanu bez konce slibují, jak se o nás postarají. Dnes už by dokonce i pan Paroubek na otázku, zda je rozumné mít v dobách ekonomického růstu schodkový státní rozpočet, odpověděl, že nikoliv. Jeho tehdejší odpověď ve smyslu, že to tak dělají všude, pouze koresponduje s myšlením, nejen českých, socialistů. http://www.youtube.com/watch?v=_7E_tHbmg4s

Už ho slyším jak za několik let, až se naše zadlužení přehoupne přes dva biliony a bude nám hrozit správa mezinárodním měnovým fondem, jak nedopustí snížení důchodů a platů ve státním sektoru. Obávám se, že to již bude pozdě. Mezinárodní exekutoři, zastupující bankovní konsorcia držící naše dluhopisy, již přemýšlejí nad rozprodejem majetku, kerým pokryjí své pohledávky. ČEZ a další "rodinné stříbro" možná na pár dalších let mejdanu vydrží, ale pak nám již nepomůžou ani všichni svatí.

Takže pro ty, co uvažují o účasti na tomto zájezdu, počítejte s tím, že když nebudete chtít v Maďarsku zůstat, domů se budete muset vrátit po svých.
 

Martin Bartoš

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz