2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Pravidelné shrnutí událostí minulého týdne: NOVINKY ODS

30.11.2018

 Milí příznivci ODS,


nejdůležitější zprávou uplynulého týdne bylo jednoznačně zahájení kampaně na předsedu Evropské komise v podání Jana Zahradila, který bude jako spitzenkandidát v evropských volbách reprezentovat celou frakci ECR. „Věřím, že Evropská unie potřebuje důkladně vyladit, proto jsme také zvolili slogan ‚Retune the EU‘,“ objasnil Zahradil svůj plán.

„Chci být hlasem zdravého rozumu mezi dvěma extrémy, mezi těmi, kdo chtějí unii zničit, a těmi, kdo ji chtějí centralizovat a dále odebírat členským státům pravomoci.“ 

Jan Zahradil    

Za pozornost ale rozhodně stálo i dění na české politické scéně. Naprosto přesně ho zhodnotil předseda Petr Fiala v rozhovoru pro Info.cz: „Osobně bych i řekl, že se KSČM stala jakousi frakcí hnutí ANO. Frakcí silnou a vlivnou. Je to vskutku spolehlivá součást vládní koalice.“ Obdobně Petr Fiala odpovídal i Novinkám, ve kterých popsal, proč jsme se přiblížili předčasným volbám.

Pochybnosti máme ohledně pátečního jmenování nového policejního prezidenta. „Výběr Jana Švejdara coby nového policejního prezidenta vzbuzuje pochybnost zejména proto, že se jeho jméno v souvislosti s možným odchodem dosavadního prezidenta Tuhého skloňovalo už na jaře. V situaci, kdy máme trestně stíhaného premiéra a vláda mění jednoho významného představitele bezpečnostních sborů za druhým, nutně vzniká podezření, že jde o účelový výběr,“  shrnuje místopředseda Martin Kupka.

Předseda Senátu Jaroslav Kubera v nedělní Partii poukázal na jeden z problémů, se kterým ODS dlouhodobě bojuje: „Před volbami mluví všichni, že budou bojovat proti byrokracii, proti omezování svobody. Pak se tam dostanou a dělají pravý opak.V úterní Aréně Jaromíra Soukupa bránil odpovědnou pravicovou politiku místopředseda ODS a nový plzeňský primátor Martin Baxa. A ve čtvrtek se na téma politický pragmatismus v Máte slovo utkal s populisty a extremisty předseda senátorského klubu Miloš Vystrčil.
 
Příští týden bude opět jednat Sněmovna i Senát, proto sledujte náš facebook a twitter, ať máte ty nejčerstvější informace z politického dění. Ještě předtím si ale nenechte ujít nedělní Otázky Václava Moravce, kde bude diskutovat Jaroslav Kubera. Začíná ve 12:00 na ČT1 a ČT24.

Co ještě stojí za pozornost?

Petr Fiala: Babišova reality show ve sněmovně. Premiér ukázal bezradnost a neschopnost mluvit k věci

Alexandra Udženija: Vláda s (ne)důvěrou

Jana Černochová: Interview ČT24: Peníze, které má armáda slíbené pro příští roky, nestačí

Jan Zahradil: Evropská unie potřebuje právní úklid

Jan Skopeček: Prostor X: Vláda je špatná a nejlépe by měla celá skončit

Jan Zahradník: Události, komentáře

Jana Černochová: Plníme sliby, které dáváme voličům, to je hlavní důvod, proč ODS v Praze 2 vyhrává volby od listopadu 1989

Lenka Kohoutová: Události, komentáře: Chudoba v Česku

Martin Červíček: Ano, dosud se policie chovala apaticky

 

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz