2024

sobota 27. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Přemysl Sobotka: Žádný puč to není. Řekl jsem jen svůj názor

22.3.2010

Co vás k vedlo k takto tvrdému vystoupení proti předsedovi ODS?

Byl jsem rozhořčen obsahem jeho slov pro časopis Lui. Myslím, že to poškozuje ODS a že to navíc šíleně nahrává sociálním demokratům, se kterými nechci mít nic společného. Protože to jsou populisté nejvyššího řádu.

 

Mirek Topolánek vyřkl hned několik dost silných výroků – o homosexuálech, o židech, o Češích, o církvích... Který z těch výroků vám vadí nejvíc?

Je to celek všech těch nešťastných prohlášení. Myslím, že předseda liberálně-konzervativní strany má rychleji myslet než mluvit.

 

Věděl Topolánek předem, že ho vyzvete k odchodu z čela kandidátky a že řeknete, aby zvážil i rezignaci na post předsedy strany?

My jsme si v neděli večer esemeskovali a jeho odpověď na mou esemesku byla poslední kapkou, která mě přesvědčila, abych takto vystoupil.

 

Konzultoval jste předem svou výzvu s někým z vedení ODS?

Je to mé prohlášení a nekonzultoval jsem ho s žádnými členy grémia. Konzultoval jsem to jen s mými nejbližšími spolupracovníky, kterým říkám "má zrcadla" a ta mi reflektují, co se děje mezi běžnými občany.

 

Se kterými lidmi jste svůj krok konzultoval?

Jsou to lidé, kterým věřím a kteří mi říkají jejich názor. Jsou to lidé, kteří mi dokáží velmi natvrdo říct pravdu. To je pro politika nejdůležitější.

 

Někteří blízcí spolupracovníci Mirka Topolánka říkají, že vaši výzvu cítí jako vnitrostranický puč. Co byste jim odpověděl?

Žádný vnitrostranický puč to není. Je možné, že to lidé okolo Mirka Topolánka takto vnímají, ale já jsem jen řekl svůj názor, já si na něm trvám a jsem jasně rozhodnutý vyhrát volby. Nejen ve svém kraji, ale i v České republice. Opakuji, že to bylo jen mé rozhodnutí a s nikým z grémia jsem ho nekonzultoval.

 

Vy tvrdíte, že výroky Mirka Topolánka poškozují ODS. Nepoškodí ale ODS spíš to, že vy jako nejvyšší ústavní činitel zvolený za ODS vyzvete předsedu k rezignaci? Nutně teď vypadáte jako nejednotná strana a to vám dva měsíce před volbami rozhodně neprospěje.

Z reakcí, které dostávám, zastávám názor, že nám spíše mé vystoupení pomůže.
 

MUDr. Přemysl Sobotka, předseda libereckého RS ODS a předseda Senátu PČR

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz