2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Proč volit ODS a ne Změnu pro Liberecký kraj?…

4.10.2016

 Změna především prostřednictvím svého šéfa Jana Korytáře metodami své rádoby „politické práce“ ukázala, že není partnerem pro nikoho. Je logické, že si každý subjekt, který se do nějakého typu zastupitelstva na Liberecku propracuje, musí projít tímto procesem zjišťování sám. Není nad osobní zkušenost, ta je nepřenositelná. Všichni byli v historii varováni, mnozí to tušili, ale nakonec většinou neodolali a na vábničku Změny kývli. Nejprve to byla ČSSD na městě, poté Starostové na kraji a nyní má možnost své zkušenosti se Změnou čerpat ANO, které je se změnou ve velmi křehké koalici na liberecké radnici. Velké překvapení je i to, že pan Korytář, který ještě z kraje roku pro mohutné pracovní vytížení nestíhal všechny činnosti náměstka primátora pro ekonomiku (což chápu, vždyť je to ekolog a ne ekonom), natož účast na všech zasedáních výborů a komisí, jichž je členem, najednou kandiduje do senátu a dokonce i do krajského zastupitelstva. Je až neuvěřitelné, jak si ten člověk najednou fandí. Zřejmě se pokouší změnit fyzikální zákony, asi si říká, že když nestihne časově výkon jedné funkce, tak tři zvládne hravě…

Pokusím se Vám na několika jednoduchých příkladech nastínit, názorové rozdíly mezi ODS a Změnou potažmo panem Korytářem.
 

 

Těch důvodů a rozdílných názorů na věci kolem nás je daleko víc. Jedním z nejpalčivějších problémů Liberce je neschválený územní plán města. Ačkoli se Změna byla v prsa, jak tento proces bravurně zvládne, skutek utek. Liberec doposud nemá schválený nový územní plán, což blokuje jakýkoli jeho rozvoj. Neschválený územní plán je tak velký problém, že i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová nabídla Liberci pomocnou ruku při jeho dokončení. Všichni, tedy asi kromě Změny, si uvědomují, jak je schválení územního plánu pro město důležité. Jediné co se okolo územního plánu z pohledu občana Liberce děje, je několik změn harmonogramu, které neustále odsouvají jeho konečné schválení. Lišíme se i v názorech na migrační politiku, kdy liberecká ODS bude jednoznačně bojovat za to, aby se do našeho kraje žádní migranti neměli možnost dostat, natož se tady usídlit. Na každém voliči je, aby si udělal sám, obrázek o tom, kdo bude lépe hájit jeho zájmy na poli krajské politiky, jestli ODS anebo Změna s Korytářem….

Jedna myšlenka na závěr: To, že někdo skončí první, druhý nebo třetí ve volbách, ještě neznamená, že bude mít vliv na sestavení vlády v kraji. Vzpomeňte si na Paroubka, smutného vítěze voleb. Zvažte, jestli má význam dát hlas Změně pro LK, někomu, s kým nikdo do koalice nechce….

Petr Židek, kandidát č. 12 na kandidátce ODS v krajských volbách 2016 v Libereckém kraji

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz