2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Rada palestinské hospodyňky

15.3.2016

 "To jste podělali", povzdechla si palestinská hospodyňka, když se dozvěděla poslední "jobovku". K čemu došlo? Dvaadvacetiletý Palestinec Bašár Masalha v úterý 8.3.2016 pobodal v izraelské Jaffě dvanáct náhodných chodců, z nichž jeden - americký turista Taylor Force - zraněním podlehl.

Zdánlivě nudná zpráva, kterých jsme v posledních letech z Izraele slyšeli již stovky. V něčem je však nepochopitelná. Šéf palestinské samosprávy Mahmúd Abbás útok neodsoudil! Místo toho jsme se z palestinských médií dozvěděli, že Bašár Masalha je "hrdina, který zaútočil na okupanty."

"To jste podělali", povzdechla si palestinská hospodyňka podruhé, když se dozvěděla, že kvůli tomu Abbáse kritizoval americký víceprezident Joe Biden. Palestinská hospodyňka je totiž ženská prostá,ale moudrá. Ví, že pokud chce žít v míru, musí se představitel její země vyjadřovat jako umírněný politik a nemůže schvalovat terorismus. Palestinská hospodyňka ví, že když před dvěma lety izraelský mladík zabil Palestince, dostal za to doživotí, bez ohledu na to, že mu v době vraždy bylo 17 let.Palestinská hospodyňka se stydí za to, že Izrael své vrahy je schopen odsoudit, ale palestinští vrahové jsou oslavování a k jejich činům jsou povzbuzováni další nešťastníci.

Palestinská hospodyňka ví, že kvůli násilí, za které se Palestinci neomluví, budou trpět další Palestinci, bude trpět i ona a její děti. Palestinská hospodyňka ví, že slušné chování se vyplácí, ale chuligán práci nedostane a chuligána slušný člověk nepozdraví.

Palestinská hospodyňka je nešťastná, ale má jednu moudrou radu pro svoji vládu: "Když chceme jako Palestinci žít se svými sousedy v míru, musíme si vážit jejich života jako našeho. Nemůžeme po nich chtít něco, co nechceme po našich dětech. Když chceme, aby si světoví politici vážili našich politiků, musíme světu vysílat jasné signály, že toužíme po míru. V opačném případě nám zbydou jen oči pro pláč a budeme si za to moct sami!"

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz