2024

čtvrtek 2. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Reakce na článek MF Dnes "Nedávejme polévku bohatým"

MF Dnes otiskla v pondělí 26. října článek „investigativní“ dvojice Jan Šebelka, Jan Korytář. Toto pozoruhodné tvůrčí duo vytvořilo snůšku nesmyslů, na které opravdu reagovat musím. Ano, a jsem smířen i s tím, že pokud MF Dnes mou reakci otiskne tak bude okamžitě glosována patentovaným všeználkem Janem Šebelkou. Toto riziko ale podstoupím! Předně je třeba říct, že pan Šebelka se mnou na téma Kulturní fond komunikoval přes email. Z článku jsem pochopil, že mnou sdělená fakta nepochopil nebo nechtěl pochopit.
Princip rozdělování peněz z Kulturního fondu je jasný, přehledný a především transparentní! Chce se mi říct chvála Bohu, že ten princip nenastavil pan zastupitel Jan Korytář. Projekty jsou totiž posuzovány podle obsahu i podle přínosu pro veřejnost. Posuzují je lidé, kteří mají s podobnými projekty zkušenosti a své návrhy pak předkládají zastupitelstvu. Nejsou posuzovány podle autora projektu či jména žadatele. To by nebylo posuzování projektu, to by byl klientelismus. A to je způsob, který evidentně požaduje pan Korytář. Jak jinak si vysvětlit, že chce rozhodovat kdo může o grant žádat a kdo nikoli? Neméně důležitou součástí celého systému je kontrola. Kulturní akce, které město dotuje, jsou důkladně kontrolovány komisí, ve které jsou odborníci navržení i opozicí. Troufám si tedy tvrdit, že městské peníze nedotují žadatele o dotaci ale skutečný projekt!
Na celém článku je zarážející i famózní spolupráce novináře a jeho respondenta, která směřuje k jedinému. Ukázat poctivou a vlídnou tvář pana zastupitele. Zejména otázka: „Bude to znít jako nahrávka na smeč, ale nemohu si odpustit otázku, jestli jsou podle vás pravidla pro rozdělování peněz z Kulturního fondu dostatečně průhledná a transparentní.“ je opravdovou perlou v tomto „rozhovoru“. Kdyby byl respondentem někdo z kulturní komise tak je ta otázka na místě, kdyby byl respondentem někdo z kulturní branže tak je to také v pořádku. Ale zeptat se na tuto otázku profesionálního ekologa? To člověka pak napadne hned další otázka. Neobjednal si zastupitel Jan Korytář služby Jana Šebelky? Ten totiž na svých webových stránkách tzv. služby Public Relations (veřejné vztahy) nabízí … Tu možnost ale nepředpokládám. Nebyla by totiž v souladu s etickým kodexem MF Dnes.

P.S. - MF Dnes v pondělí 2. listopadu otiskla mou reakci na zmiňovaný článek, za což jí velmi děkuji. Článek byl ale (s mým souhlasem) trochu zkrácen a poupraven. Proto si dovoluji jej na svůj blog dát v plném znění.

Bc.Martin Červinka

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz