2024

pondělí 6. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Řeči kontra činy

23.2.2012

Zastupitelstvo a Rada města mají několik poradních orgánů. Komise pro rozvojové projekty a výběr investorů je iniciativním a kontrolním orgánem Rady města. Jako poradní orgán vydává stanoviska k materiálům, které jí předloží k projednání rada města. Postup může být také opačný, že předkládá radě náměty k projednání.

V době, kdy se projednává územní plán, jsou vydávány Vize pro Liberec, diskutuje se o Integrovaném plánu města Liberec, bych očekával enormní vytíženost zmíněné komise. Opak je ale pravdou! Komise pro rozvojové projekty a výběr investorů se sešla naposledy 18. května 2011. Důvod je jednoduchý: předseda této komise pan František Chalupný (Změna pro Liberec) ji od tohoto data nesvolal k jednání.

Na prosincovém zastupitelstvu otevřela téma nečinnosti této komise paní Květa Morávková. Patrně v tu chvíli netušila, že střílí do vlastních řad. Je ale dobře, že nečinnost zmíněné komise byla probírána na veřejnosti. Přiznám se, že jsem očekával, že se předseda této komise, tedy pan Chalupný zamyslí nad svou předsednickou zodpovědností a v lednu komisi svolá. Nesvolal. Byť je to právě předseda komise, kdo disponuje právem toto udělat. Komise odměňovaná z rozpočtu města se neschází už tři čtvrtě roku! Paradoxem jistě je, že František Chalupný, člověk delegovaný Změnou pro Liberec, v podstatě demonstruje, že něco jiného je vzletně hovořit a tom, jak by co mělo fungovat, a něco jiného je, jak to funguje.

Na již zmíněném zastupitelstvu, padla z úst zastupitelů Změny pro Liberec obhajoba, že pan Chalupný byl dlouhodobě nemocen a tedy nemohl komisi svolat. Myslím si, že je to jen výmluva. V rozmezí 9. května až 5. prosince 2011 se totiž pan Chalupný pravidelně účastnil jednání výboru pro územní plán, jehož je také členem. Argument o jeho nemoci tedy trochu plave na vodě.

Vzhledem k daným okolnostem jsem tedy požádal tajemnici komise paní Dagmaru Salomonovou, aby komisi svolala s jediným bodem k projednání, kterým je zrušení Komise pro rozvojové projekty a výběr investorů. Nedomnívám se, že by město Liberec mělo zbytečně platit chod komise, která je v podstatě mrtvá.


Tomáš Hampl
člen Komise pro rozvojové projekty a výběr investorů

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz