2024

středa 24. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Region povede frýdlantský starosta

6.1.2014

Tříkrálový sněm regionálního sdružení ODS Libereckého kraje přinesl změnu ve vedení občanských demokratů. Přemysla Sobotku, který stál v čele od počátku, nahradil čtyřiačtyřicetiletý starosta Frýdlanru Dan Ramzer.

Současný nejvyšší ústavní činitel v modrém dresu - místopředseda Senátu MUDr. Přemysl Sobotka v úvodu jednání regionálního sněmu oznámil již na podzim avizovanou rezignaci na členství ve Výkonné radě ODS, post předsedy sdružení občanských demokratů v Libereckém kraji a krátce zhodnotil období svého působení ve funkci a zdůraznil, že považuje za projev politické kultury přijmout odpovědnost za volební výsledek ODS v podzimních volbách. Delegáti jej odměnili potleskem, z mnoha úst zazněla slova díků za odvedenou práci a za vše pozitivní, co za roky v nejvyšších funkcích pro ODS vykonal. "Neloučím se, z politiky neodcházím a stále budu s vámi", řekl Přemysl Sobotka a dodal: "jako senátor se budu účastnit dění a budu pomáhat svými zkušenostmi, ale vedení přenechám mladším."

 

Do voleb o post předsedy regionu oblastní sněmy vyslaly dva silné kandidáty.

Abecedně prvním nominantem byl primátor Jablonce a předseda krajských zastupitelů Ing. Petr Beitl, který soupeřil se starostou Frýdlantu Ing. Danem Ramzerem. Oba kandidátské projevy byly pozitivně přijaty a odměněny potleskem. V tajné volbě nakonec zvítězil Dan Ramzer se ziskem 50 hlasů nad Petrem Beitlem, který získal 24 hlasů. „Jsem velmi rád, že proti mně stál tak silný a kvalitní kandidát, kterým primátor Petr Beitl je. Považuji proto svůj mandát za silný a jsem za něj rád,“ řekl Ramzer.

Regionální sněm rovněž zvolil dva nové místopředsedy a nové členy Regionální rady. Místopředsedou za oblast Semily se stal Tomáš Ploc, za oblast Jablonec nad Nisou pak Jindřich Kvapil, starosta Koberov. Novými členy Regionální rady jsou Vít Němeček za oblast Jablonec nad Nisou a Kamil Popper za oblast Česká Lípa.

Z Regionální rady naopak odstoupila Eva Bartoňová vykonávající svůj mandát za Českolipsko.

Před kandidáty z Libereckého kraje předstoupili i dva kandidáti na předsedu republikové ODS. Místní člen a europoslanec Eduard Kožušník a poslanec Petr Fiala. Nominaci na předsedu občanských demokratů si ze sněmu odnesl podle očekávání Edvard Kožušník.

 

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz