2024

středa 1. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Řekněme anonymům ne

6.2.2012

Česká odnož hackerské skupiny Anonymous je nebezpečná banda opilá vlastní mocí. Při útoku na stránky ODS ukradla a zveřejnila osobní údaje lidí, kteří s jejím bojem nemají nic společného. Používat nezainteresované lidi jako rukojmí – to dělají jen teroristé. Nejde přitom o to, že postižené neohrožují fyzicky ale virtuálně – princip je stejný.

Může někdo z anonymů vysvětlit, co má zveřejnění osobních údajů řadového člena politické strany společného s bojem „proti zkorumpovaným vládám, uzurpátorským režimům a nenasytným korporacím,“ který má skupina globálně ve znaku a který může být, ve vší obecnosti, leckomu sympatický?

Na tomhle totiž není sympatické vůbec nic. Čeští anonymové nesplňují dokonce ani požadavky kladené na chytré zločince sympaťáky typu Dannyho parťáků. Jejich argumentace je slaboduchá: „Jak chcete vést tuto zemi a zastupovat nás občany při správě věcí veřejných, když nejste schopni zvládnout tak elementární věc (jako zabezpečení vlastních stránek)?“ táží se s morální převahou ODS.
 

Další text Petra Honzejka: Hackeři a povodeň - čtěte ZDE

Je to úplně stejné, jako by parta zlodějů rozmlátila ministru vnitra sekerou dveře do bytu, vykradla ho a poté se rozhořčila nad tím, že si nedokáže pořádně zabezpečit svůj majetek a nemá tedy právo starat se o bezpečnost ostatních.

Netvrdím, že Anonymous byli od počátku tím, v co zdegenerovali v Česku. Boj proti pedofilům na webu, obhajoba Wikileaks, podpora demonstrací v Íránu, to vše má pozitivní znaménko a použité prostředky, byť samy o sobě problematické, lze - přinejmenším v morální rovině - ospravedlnit.

Jenže český příklad „boje“ proti dohodě ACTA ukazuje hranici, za kterou už leží jen opojení vlastními schopnostmi, mocí a slabostí protivníka. Hranicí, za kterou neexistuje sebereflexe a sebekontrola. Připomeňme anonymům, že uzurpátorské režimy, proti kterým chtějí bojovat, také zpravidla začínaly s ideou morální převahy nad establishmentem. Anonymové nyní míří stejným směrem jako ony.


Petr Nečas

Ke smlouvě ACTA: Nikdy ani omylem nehrozily v České republice nějaké kontroly laptopů na hranicích, monitorování uživatelů internetu, nějaká filtrace apod. Nechceme v žádném případě připustit situaci, kdy by nějakým způsobem byly ohroženy občanské svobody a svobodný přístup k informacím. Takže ratifikační proces ke smlouvě ACTA bude pozastaven a znovu to podrobíme analýzám. Vyžádáme si i nezávislé posudky, musíme se podívat na to, co by to obnášelo v reálném životě.
 

Petr Honzejk

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz