2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

S Karlem Dlouhým nejen o fotbale

20.10.2008

V posledních třech letech, po rekonstrukci stadionu (2004/2005), je na zápasech jabloneckých ligových fotbalistů vidět mezi svými přáteli i současný krajský zastupitel a dlouholetý člen zastupitelstva v Jablonci nad Nisou ing. Karel Dlouhý , který je lídrem ODS za Jablonecko do krajských voleb , které proběhnou ve dnech 17. a 18 . října a tak jsme mu položili několik otázek na téma fotbal.

Jak už jsem řekl , jste dlouholetým zastupitelem v jabloneckém zastupitelstvu i když po posledních komunálních volbách jako opoziční . Současné vedení jablonce vždy říkalo , že bývalé fotbalu přálo . Myslíte si , že mají pravdu ?
Nevím a nejsem ani o tom přesvědčen, že je to tak úplně pravda. Spíše se domnívám, že to byla taková předvolební rétorika, která, ale dnes již není pravda. Vždyť se rozhlédněte mezi návštěvníky ligových fotbalových zápasů a uvidíte, občas pana starostu Mgr. Petra Tulpu , místostarosty Petra Vobořila, ing.Otakara Kyptu, ale i takové předvolební nepřátele jablonecké kopané jako byl Jindřich Berounský. Na ostatních sportovních akcích pořadaných na fotbalovém stadiónu jsou přítomni téměř všichni jablonečtí zastupitelé a představitelé města. Tím chci říci , že investice do rekonstrukce fotbalového stadionu , atletického stadionu a do rekonstrukce atletické haly byla správná. A takto to, i když podvědomě, svou přítomností potvrzují všichni výše jmenovaní . Na závěr bych ještě řekl, že bychom všichni měli soustředit své schopnosti na získání dalších prostředků z rozpočtu mimo město a dokončit rekonstrukci areálu na Střelnici , tedy dořešit rekonstrukci objektu rehabilitace a restaurace Střelnice , tak aby vznikl ucelený areál , na který budou jablonečtí občané pyšní .

Jakému fotbalu fandíte?
Nejsem žádný velký odborník na fotbal, i když Jarda Hrabák a Jiří Ráca mne ve své knize Půlstoletí jablonecké kopané zmiňují . Ale jednoduše mám rád dynamický , útočný fotbal , kdy hráči obou mužstev předvádějí své technické dovednosti bez ohledu na výsledek. Vítězství domácích pak při takovém předváděném výkonu umocňuje zážitek z dobrého fotbalu a podporuje zdravé fandovství .

Jste v současném krajském zastupitelstvu a do nového kandidujete jako lídr za Jablonecko . Myslíte si , že by kraj měl pomáhat vrcholovému fotbalu ?
Jsem přesvědčen, že podporovat ligové mužstvo přímo ne. Ale nepřímo , například jak jsme to již udělal, pomoc při zajištění financí na zajištění bezpečnosti diváků, asi ano. Ale já osobně si myslím, že i taková podpora není to úplně správné . Já osobně bych pomoc kraje ligovým fotbalovým mužstvům viděl jednoznačně v podpoře mládežnických družstev , a to například v grantech na volnočasové aktivity dětí a dospívající mládeže, nebo si umím představit i přímou podporu do výstavby sportovišť pro mládež . Obecně by toto mohlo platit pro všechny sporty.

A teď Vám dám stejnou otázku jako vedle sedícímu Radimu Zikovi .Za čtrnáct dní hrajeme derby s Libercem.Můžete mi říct svůj tip?
Tak Liberec je po sedmi kolech o bod před Jabloncem čtvrtý, ale já vidím v omlazeném jabloneckém kádru, pod vedením trenéra Františka Komňackého, velký potenciál a jako Jablonečák věřím ve výhru domácího týmu. Můj tip 2:1 .


 

Vlastimil Cakl

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz