2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

S likvidací škod po povodních opět pomáhá i Modrý tým

17.8.2010

Dobrovolníci z Modrého týmu se znovu zapojili do odstraňování škod v obcích, které v minulých dnech postihly katastrofální povodně. Od minulého týdne pomáhají lidem postiženým povodněmi v Ústí nad Labem i v Hrádku nad Nisou na Liberecku.


"Povodně, které minulý týden postihly severní Čechy, ukázaly nejen nevypočitatelnou sílu přírody, ale také obrovskou sílu lidské solidarity. Profesionálové i dobrovolníci, kteří se podílejí na odklízení škod, si zaslouží veřejné ocenění. Jsem ráda, že jsou mezi nimi i členové Modrého týmu," zmínila předsedkyně Poslanecké sněmovny a 1. místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová. Ta převzala patronství nad projektem Modrý tým na konci letošního července.

První tým pomáhal ve dnech 13. a 14. srpna v ústecké městské části Božtěšice. "Městskou část Božtěšice opakovaně zasáhla voda z rozvodněného potoka. Členové Modrého týmu pomáhali s úklidovými pracemi. Díky kluci za pomoc," vzkázal dobrovolníkům z Modrého týmu náměstek primátora v Ústí nad Labem Jan Řeřicha.

Druhý tým dobrovolníků o sedmi členech pomáhá především v Tovární ulici v Hrádku nad Nisou, která byla v obci postižena nejvíce. Pomohli s likvidací škod v místní mateřské a základní škole. Jejich zprovoznění je vzhledem k blížícímu se konci prázdnin pro obec prioritní. Dobrovolníci z Modrého týmu dále pomáhají s úklidem veřejného prostranství, ale také soukromých domů např. s odklízením bahna a při osekávání omítek budov.

"Ti lidé nás tady potřebují, proto tady jsem," odůvodnil svou pomoc jeden z dobrovolníků a čerstvý maturant Tomáš Kubinec. Tým bude pomáhat v zaplavených oblastech minimálně do tohoto čtvrtka.

Modrý tým se na likvidaci škod způsobených povodněmi nepodílí poprvé. Dobrovolníci pomáhali již vloni, v letošním roce se pomoci účastní již podruhé. Při květnových povodních na Moravě jedna skupina vyjela do Přerova, kde vyklízela povodní poničenou sportovní halu. Ta druhá pomáhala s vyklízecími pracemi v Troubkách.

Modrý tým vznikl v dubnu 2009 jako volné sdružení podporovatelů ODS a je inspirován německou CDU a britskými konzervativci. V současné době Modrý tým tvoří zhruba devět a půl tisíce dobrovolníků různého věku, vzdělání i profese. Členové týmu nemusejí být a v převážné většině nejsou zároveň členy ODS. Zapojení do Modrého týmu je zcela dobrovolné a k ničemu nezavazuje.
 

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz