2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Semilský lídr podporuje místní producenty

27.5.2010

ODS pro letošní volby do poslanecké sněmovny zvolila zajímavý styl kampaně. Kromě prezentace volebního programu a osobních názorů kandidátů se rozhodla spojit dobré s užitečným a občanům nabídla ochutnávku výrobků, které na pulty prodejen dodávají potravináři z Libereckého kraje. Proč byla zvolena zrovna tato forma prezentace jsem se zeptal lídra kandidátky Bc.Zdenka Macha.

Co Vás, pane poslanče, vedlo k této formě kampaně?
Jak jste správně uvedl, jde o propagaci toho, co lidé v Libereckém kraji umí. Samozřejmě je toho daleko více v dalších oblastech, například v průmyslu sklářském, bižuterním, automobilovém a mnoha dalších oborech. Protože mám k zemědělství blízko a této problematice se věnuji i ve sněmovně, soustředili jsme se právě na potraviny.

O Vás je známo, že jste místopředsedou zemědělského výboru, takže jen proto?
Také proto, abych byl přesný. Jednak se setkáváme s tím, že o kvalitních výrobcích z Libereckého kraje mnoho lidí neví a mnozí byli příjemně překvapení, jak dobré věci z kraje pocházejí.
Druhý a nezanedbatelný rozměr je ten, že všichni naši producenti vytvářejí pracovní místa pro místní obyvatele v podnicích, na farmách či v turistickém ruchu a tím přispívají významnou měrou k zaměstnanosti u nás. To, samozřejmě, považuji za velmi důležité.
Do třetice bych chtěl zdůraznit, že tyto výrobky jsou zdravé, vyráběné přírodně bez chemikálií a konzervačních přípravků, tedy kvalita, kterou řada potravin v prodejních řetězcích postrádá.

Když potravinářské výrobky osobně na náměstích představujete znáte také osobně lidi, kteří je vyrábí?
Zcela nepochybně jich znám naprostou většinu. Po celé volební období podniky, farmy a pěstitele navštěvuji, hovořím s nimi o jejich problémech a dle svých možností jim pomáhám. Jak vidíte, podporují mne lidé z Agrární komory a ti jistě vědí koho volit a proč.

Jste patriot?
Myslím, že to plyne z toho, co jsem již řekl. To víte, že mi záleží na tom, jak se lidem v našem kraji daří, zda mají pracovní místa a perspektivu. Také mám rád zdejší krajinu a chtěl bych větší pomoc pro všechny, kteří se na krajinotvorbě podílejí, zejména zemědělci, kteří se o ráz zdejší přírody starají a hospodaří s půdou.
 

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů v zítřejších volbách!
Já děkuji také a věřím, že ti rozumní a odpovědní nám hlas dají!
 

 

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz