2024

úterý 16. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Škromach po bolševicku "zacpává hubu"

10.5.2009

Místopředseda socialistů Zdeněk Škromach si pravděpodobně vzpomněl na svou komunistickou minulost a rázně, po bolševicku, okřikl své politické oponenty, aby "drželi hubu".

"ODS a jejich souputníci, lidovci a zelení, by měli konečně držet hubu, když přichází sociální demokracie skutečně s návrhy, které by měly posílit například jistoty pro lidi, kteří ne vlastní vinou ztratí zaměstnání a podobně, a když hovoří o tom, že sociální demokracie něco rozhazuje," řekl doslova Zdeněk Škromach.

Takže podle exsoudruha Škromacha se všichni mají posadit na zadek a "držet hubu a krok" když light soudruzi navrhují nesmyslná opatření, která nejsou ničím jiným než jen dírou do státního rozpočtu? Jeho slova o tom, že ODS a souputníci mají "konečně držet hubu" svědčí o tom, jací socialisté vlastně jsou.

Čtyřicet procent ČSSD tvoří bývalí soudruzi, ať ti uvědomělí nebo jen prospěchářští. Ve vedení strany jsou bývalí komunisté nebo exponenti minulého režimu v převaze. Mnohým příznivcům budou Škromachova slova znít libě a budou jim připomínat jejich mladší léta reálného socialismu. Přesto by právě tato slova měla být varováním pro všechny, jako avízo toho, k čemuž ČSSD už delší dobu směřuje.

Obhajoba, že Škromach vyřkl svá slova jako reakci na slovní útok ODS neobstojí. Obě hlavní strany proti sobě útočí takřka neustále a silná slova létají z obou stran. "Strašení propouštěním, sociální nejistotou, Topolánkovou vládou - to je vědomý podvod na voliče. Volby do europarlamentu nic takového neřeší. To, co předložila ČSSD jako svůj program, je dílem sbírkou dutých frází, dílem otrockým přepisem prohlášení evropských socialistů. Ty pochopitelně zájmy České republiky vůbec nezajímají," řekl odstupující premiér Topolánek.

Ještěpremiér Mirek Topolánek měl pravdu. ČSSD skutečně nabízí prázdné fráze, které nemají s volbami do europarlamentu nic společného a tím se dopouští podvodu na svých voličích. Je jasné, že pravda se socialistům nelíbí, ale aby to byl důvod k tak nevybíravému slovníku evokující dobu komunistické totality?

Bohužel, ukazuje se, že ČSSD se stále více přiklání právě k totalitním praktikám. Lidový dům už chce určovat, co jeho političtí oponenti smějí nebo nesmějí říkat? Chce snad opět, jako komunisté v době poměrně nedávné, omezovat svobodu vyjadřování? Chce umlčovat každého, kdo si dovolí nesouhlasit? Je snad přípustná kritika pouze ze strany Lidového domu a sám Lidový dům nedotknutelný?

Lidový dům již delší dobu vyvíjí tlak, aby se o jeho krocích a činech psalo pouze kladně a jen tak, aby ČSSD byla ta jediná správná volba. Stačí si vzpomenout na několikeré temné vyhrožování mediálním zákonem předsedou této strany, zásahům z úřadu vlády, když ten stejný předseda byl premiérem, zastrašováním médií, nebudou-li psát tak, jak se Lidovému domu líbí a neustálé osočování médií, že nejsou nakloněna ČSSD a jsou v žoldu ODS.

Škromachova slova o "držení huby" jsou předzvěstí věcí příštích. Jsou názornou ukázkou jak bude zacházeno s těmi, kteří nebudou souhlasit s možnou oranžovorudou koalicí. Je to předzvěst návratu k "radostným zítřkům" a doublethinku. Přejete si takovou minulou budoucnost?

 

Rudolf Polanecký

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz