2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Snahu liberecké ODS zabránit "libereckému H-systému" podpořila Unie pro sport a zdraví Vratislavice

30.5.2020

 Libereckou ODS, která chce mimosoudně vyřešit převody městských podílů v bytových domech vybudovaných se státní dotací na příslušná družstva, čímž vznikla politická třenice v liberecké radniční koalici, podpořila Unie pro sport a zdraví Vratislavice. USZ je součástí zastupitelstva jediné liberecké městské části. Na svém FB profilu napsala:

intermabytyModrá
archivní foto

"Vážení družstevníci, jsme znepokojeni postojem vedení města k převodu vlastnických podílů družstevních bytů na družstva. Snaha města o zneplatnění 20 let starých smluv, kde chyby na které město poukazuje, pokud vznikly, tak rozhodně jeho vinou, je směšná. Zarážející je i postoj vratislavického pana starosty, kdy při projednávání této kauzy v radě města, kde by měl zastupovat především obyvatele našeho obvodu, mlčel, přestože dobře ví, že tento problém se týká 700 bytových jednotek ve Vratislavicích. Při hlasování se pak zdržel.

Z toho usuzujeme, že buď na tuto věc nemá vlastní názor, nebo se jedná o stranickou disciplínu. Budeme podporovat snahu liberecké ODS o zhojení a nápravu tohoto stavu bez soudního sporu a způsobem, který by zaručil, že město Liberec splní svůj závazek a bytové jednotky převede družstvům podle stávajících smluv. Tyto smlouvy město před 20 lety uzavřelo a po celou dobu nikdy nezpochybnilo. Ke zpochybnění dochází až nyní, tedy ve chvíli, kdy město má splnit závazky v nich obsažené. Vyřešení mimosoudní cestou by dle našeho názoru měla být priorita jak pro město, tak pro všechna družstva a družstevníky."

Na to reagoval šéf liberecké ODS Petr Židek, člen rady města, který na sociální síti uvedl: "Díky za podporu. Za sebe i za ostatní kolegy z ODS, vás mohu ujistit, že děláme maximum pro to, abychom našli takovou cestu, která umožní převod bytů na jednotlivá družstva a partnery města za podmínek, podle smluv podepsaných před dvaceti lety. Musíme hledat řešení, které pomůže zhojit případné procesní chyby, pokud k nim došlo. Je pro nás nepřijatelné, aby lidé museli za své byty platit statisíce navíc, jen proto, že město udělalo chybu. Nechceme “Liberecký H-systém”.

Zde je Otevřený dopis doručený na libereckou radnici 18.5.202

ODS LIBEREC

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz