2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Sněmovna má zvolené vedení

25.6.2010

Novou předsedkyní Poslanecké Sněmovny byla ve čtvrtek zvolena kandidátka ODS Miroslava Němcová se ziskem 118 hlasů. Další ženou na čele sněmovny je místopředsedkyně PS PČR Vlasta Parkanová (TOP 09) se 143 hlasy a Kateřina Klasnová (VV), která získala 151 hlas. Na místo třetího místopředsedy byl zvolen Lubomír Zaorálek (ČSSD) 173 hlasy. KSČM, zastoupená kandidátem Vojtěchem Filipem neuspěla. její podpora 40 hlasů znamená, že jí nepodpořila ani ČSSD. Komunisté svšak podpořili svými hlasy Lubomíra Zaorálka ve volbě do čela sněmovny (získal 79 hlasů) i na funkci místopředsedy.
Koalice ODS, VV A TOP 09 prosadila s podporou některých sociálních demokratů ( například Jaroslav Foldyna ) snížení pořtu místopředsedů přes odpor komunistů.

"Jsem velice rád, že byla zvolena Miroslava Němcová. Je to kvalitní, charakterní člověk, který dá Poslanecké sněmovně důstojnou tvář, a to je po čtyřech letech právě to, co Poslanecká sněmovna potřebuje," řekl předseda občanských demokratů Petr Nečas.

"Chtěl bych také poděkovat všem 118 poslankyním a poslancům, kteří dali hlas paní Miroslavě Němcové. Chci říci, že si spolupráce mezi ODS, TOP 09 a VV velmi vážím a že se v tomto projevila jako výraz vzájemné důvěry," řekl předseda ODS Petr Nečas.

Nově zvolená předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová od začátku svého působení bude mít za cíl šetřit, a to například avizovaným snižováním počtu funkcionářů nebo citlivým omezením počtu zahraničních cest. "Ráda bych usilovala také o to, aby se styl v Poslanecké sněmovně změnil právě ke korektnímu jednání a slušnější atmosféře," dodala Miroslava Němcová.

Je potěšující, že sněmovnu poprvé v historii vede žena, že komunisté nejsou ve vedení této úctyhodné instituce a že počet dam ve sněmovně i jejím vedení je důstojný. Příjemné je, že se tak stalo dobrovolným rozhodnutím žen kandidovat i svobodným rozhodnutím voličů. Nestalo se tedy to, co prosazují některé země a strany, tedy že počet žen v politice je nadiktován kvótami. Jistě se též můžeme těšit na racionální jednání a rozhodování nejen příslušnic něžného pohlaví, ale celé sněmovny, které ženy vládnou!

-vlk-


 

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz