2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

„Spasíme vás, ať chcete, nebo ne!“ My ale nechceme!

3.6.2015

 Vláda na svém zasedání přijala novelu, která od příštího roku zavede zákaz kouření v restauracích, barech, ale i na koncertech, tanečních „zábavách“ a dalších zábavních akcích.

Je zcela zřejmé, že se jedná o nepřijatelný zásah do soukromého podnikání. Jako svobodný člověk mám přece volbu, jestli půjdu do kuřácké restaurace, nebo navštívím podnik nekuřácký. Jedná se o základní otázku nabídky a poptávky a mé svobodné vůle se rozhodnout!

Problém je ovšem mnohem hlubší, než se zdá. Vláda tvořená sociální demokracií (která „pseudospasitelské“ nápady chrlí jak na běžícím pásu), populistickým hnutím ANO (jehož hlavním cílem je maximalizace prospěchu „člověka“; čti Andreje Babiše) a vládním přívěskem KDU-ČSL (který se zatím zmohl nanejvýš na prázdné žvanění na sjezdu) usiluje stále častěji o zásahy do našeho soukromí.

Hloupé regulace, omezení a centralizování snad všeho možného mluví za vše. Vláda neodděluje veřejný prostor od soukromého, naopak se snaží setřít jakoukoliv hranici mezi nimi. Nejsmutnější na tom je, že se lidé mnohdy ani nebrání.

Zásahy do soukromého podnikání, do soukromí nás všech, našich rodin a přátel, jsou rozhodně nepřijatelné. Daleko děsivější je ovšem představa mnohých vládních představitelů, že vlastní jakýsi monopol na pravdu a vše činí ku prospěchu národa. Ve skutečnosti pouze nutí občany dělat to, co sami považují za správné, bez ohledu na názor široké veřejnosti.

Omezení, kontroly, centralizace a normy však nejsou (a nikdy nebyly) cestou kupředu, nýbrž do záhuby. Cílem současné vlády je znovu uvrhnout společnost do uměle vytvořených řetězů a perzekvovat každého, kdo se odváží uvažovat jinak!

Stát není jako firma! Život nesmí fungovat podle přísných firemních norem, které budou řídit každý aspekt našeho bytí a odepírat nám svobodnou volbu i v našem soukromí!

Jan Skalský

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz