2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

STŘEDEČNÍ GLOSY 8.04.2009 a ČTVRTEČNÍ GLOSY 9.04.2009

10.4.2009

Nedivte se, že by Zelení v čele s Bursíkem chtěli vládnout do konce českého předsednictví EU a nejraději ještě déle. Takovou moc za nic už nikdy mít nebudou: 4 poslanci (2% poslanců), které při hlasování už nikdo nepotřebuje = 4 ministři a asi 30 náměstků ministrů, rozdělujících miliardy.... Demokracie? Spíše výsměch demokracii....

Také postoj lidovců je prostě "lidovecký": Čunek v žádném případě neposílí čímkoliv ani o fous Kalouska a zkomírající stranické preference by rád pozdvihl předvolebním vymezováním se proti vládnoucímu tandemu ČSSD - ODS. Ten ovšem zase bez zbývajících dvou stran neposvětí ODS... A Paroubek, který to zavinil? Ten už vůbec neví, co má dělat a tak jen ratlíkovsky poštěkává.
Škoda, přeškoda, že se ODS nepochlapila a netrvala na politické vládě všech stran( bez komunistů a s Paroubkem ve vládě)... Ne, že by se to nutně muselo podařit, ale vymlouvání a vykrucování Paroubka by byla skvělá podívaná a s preferencemi ČSSD by to pěkně zamávalo.

Jihočeské krajské zastupitelstvo revokovalo usnesení k dostavbě jaderné elektrárny Temelín a nyní souhlasí s dostavbou třetího a čtvrtého bloku. Moc mě mrzí, že tak učinilo až zastupitelstvo nové a že stejný rozum neprojevilo staré zastupitelstvo s převahou ODS... loyalita k Topolánkově vládní politice ODS, jdoucí na ruku (lezoucí do zadku) Zeleným, bohužel převážila nad zdravým rozumem.

A tak jsem se včera z titulků medií dozvěděl, že jsem se omluvil Davidu Rathovi za uštědřený záhlavec. Nic takového jsem, samozřejmě, spontánně neučinil: jen jsem jako řádný občan splnil pravomocný rozsudek soudu a rozeslal na soudem určená místa soudem nařízený text, který je sám o sobě "stylistickou perlou" z dílny Davida Ratha:
Omlouvám se MUDr. Davidu Rathovi za to, že jsem ho dne 20. 5. 2006 na sjezdu delegátů České stomatologické komory zezadu fyzicky napadl a udeřil. Dále se MUDr. Davidu Rathovi omlouvám za to, že jsem se ho dne 20. 5. 2006 na sjezdu delegátů České stomatologické komory poté, co mi vytknul můj útok zezadu, znovu pokusil fyzicky napadnout úderem pěstí do obličeje a tím jsem způsobil veřejně sledovanou vzájemnou fyzickou potyčku. Lituji, že jsem tímto svým jednáním zasáhl do práva na ochranu cti, důstojnosti a vážnosti MUDr. Davida Ratha.
MUDr. Miroslav Macek
Text dostal David Rath a Česká tisková kancelář, v televizi Nova jsem jej přečetl v rámci zpráv a ještě jednám s Českou televizí o čase a formě zveřejnění.
Jinak si stojím za tím, že si David Rath za své hulvátství záhlavec více než zasloužil a žádnou lítost samozřejmě nepociťuji.

 

A tak jsme opět blíže ke vládě Jana Fischera. A položme si otázku: dá se nazývat demokracií systém, v němž se může stát premiérem člověk, o jehož názorech, postojích a idejích nevíme vůbec nic? A není náhodou nejvyšší čas pustit se do změny ústavy, aby se nic takového nemohlo opakovat? Aby se předčasné volby daly vyhlásit mnohem jednodušeji a namísto sekretariátů politických stran rozhodovali voliči? Aby nám nevládly nikomu odpovědné vlády "velké koalice úředníků"?

A tak každý z nás, včetně kojenců, dlužíme příštím rozpočtům 100.000.- Kč. Splácet je ovšem nebudeme všichni: ačkoliv jej převážně nadělali neschopní politici, splácet jej převážně budou schopní podnikatelé a pracující...

Zpráva, která by před pár lety působila jako šum z Marsu: Čína třetí měsíc za sebou překročila v prodeji aut USA, mi připomněla slova jednoho z anglických ministerských předsedů devatenáctého století: bude-li nosit každý Číňan o centimetr delší košili, bude mít anglický textilní průmysl práci na tři sta let. Obávám se ovšem, že i v tomto se svět velice, převelice změnil...

Václav Šimsa včera napsal do MF Dnes úvahu s titulkem "Zmizely jim miliardy a teď chtějí důvěru".
Krátce cituji:
"Je krize. A postupem času, za pomoci obratné medializace, se stávají z bankovních domů a skupin "oběti". Přitom právě ony stály na samém počátku....prodával-li někdo produkt, který neměl deklarované "kondice", dopustil se na kupujícím podvodu. Pokud kupující neprověřil, co na svůj či klientův účet nakupuje, dopustil se nedbalosti a způsobil bance nebo investorovi škodu...každý odpovídá za výsledky své práce a ručí ze zákona za způsobené škody...bankovní sektor si stěžuje na nedostatek důvěry, ale důvěru prohospodařily samy banky...mohou ji získávat zpět, půjde to pomalu a bude to souviset s ochotou bank a jejich vedení přijímat odpovědnost za to, co dělají."
 

Miroslav Macek

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz