2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Syn starostky z Rovenska

17.9.2016

Ing. Tomáš Bláha pokračuje v rodinné tradici. Jeho matka je starostkou v Rovensku pod Troskami, on teď společně s ní kandiduje do Libereckého kraje na kandidátce ODS. Jako projektant ve stavebnictví rozumí dopravním stavbám, jako rovenský patriot nedá dopustit na Český ráj, kde se narodil. V květnu 2016 se oženil a  Liberecký kraj, ve kterém žije, chce pozvednout i politicky. Za tím účelem vznikl i níže uvedený rozhovor:

 
Mladí politici ODS míří do Libereckého kraje:
Otázka: Co Vás vede ke kandidatuře za ODS v dnešní době?
Odpověď: Chci podpořit pravicové myšlenky v naší zemi a podílet se na dalším vývoji této naší politiky z pohledu mladého člověka.
 Otázka: V čem je program ODS lepší než programy jiných stran? Proč nejste třeba sociální demokrat?
Odpověď: To se vůbec neslučuje s mým uvažováním. Nesnáším populismus, přetěžování sociálního systému, dělání dluhů, které platí někdo jiný. U mě je prioritou se vždy nejprve postarat sám o sebe, o své blízké a nebýt závislý na sociálním systému. To je vlastně princip přežití v přírodě. Ti silní z nás se pak popřípadě umí postarat i o ostatní. Například, když mají dost odvahy, podnikají a zaměstnávají. To je přirozené sociální cítění, alespoň pro mě. Chápu, že sociální systém potřebujeme mít jako první pomoc, ale nesmí se stát  zdrojem trvalého živobytí a zneužití.
 Otázka: V dnešní době je populární hnutí ANO. Proč se nepřidáte k němu?
Odpověď: ANO je silně populistická skrytá levicová strana. Absolutně neschvaluji způsoby jejího předsedy Babiše, potažmo všech členů, kteří jsou ochotni pro ně dělat. To, co se děje v ANO, to není politika, to není demokracie, to je diktatura, tvrdé levicové řízení. Demokratické principy se zde vytrácejí. Nemá to nic společného s tím jak se skutečně dělá politiky, na to nemusím mít školu, abych to věděl. Mrzí mě, že tolik lidí se nechá mystifikovat jejich populismem, který ještě rozšiřují. Historie se opakuje, to je dokázané a my budeme jednoho dne uklízet následky toho,  co se v posledních letech děje. I když to nebude příjemná práce, tak i přes to doufám a věřím, že u toho ODS bude a já bych se toho rád brzo dočkal.
 Otázka: Dne 14. Května 2016 jste se oženil. Jak tato událost souvisí s Vaším politickým zaměřením?
Odpověď: Svůj život beru vždy zodpovědně. Manželství a rodina k tomu patří. Člověk zakládá rodinu, aby mohl vychovat další zodpovědnou generaci. To je vlastně povinnost. Jelikož si myslím, že mě rodiče vychovali dobře, tak i já chci, v tomto trendu pokračovat u svých dětí.
 Otázka: Co chcete vzkázat svým voličům?
Odpověď: Přijďte k volbám, je to jediná možnost, jak můžete něco změnit. Nenechte se ošálit populistickou nálepkou některých stran, svět není jenom černá a bílá, je třeba rozlišovat, nebrat věci povrchně a neustále na to myslet. Každý má vlastní rozum a věřím, že lidé v naší zemi  se ještě dokážou správně rozhodovat. Používat vlastní rozum je zodpovědnost, ale dává nám minimálně tu naší vlastní svobodu.

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz