2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Tahle země není pro mladý, vzkazuje ČSSD

10.2.2010

Nevěříte? Tak se zkuste podívat na nabídku ČSSD očima třicetiletého člověka. Brzy zjistíte, že jediné co této generaci, která Vás důchodce má živit, Paroubek nabízí, je pouze JISTOTA, že my už žádný důchod pobírat nebudeme!

Problém naší politiky je, že se neřeší žádné skutečné problémy. Pouze PR poradci rozdmýchávající jednu hloupou kauzu typu Toskánsko, Úd V Itálii…atd. za druhou a snaží odprosit veřejnost, aby VŮBEC nevnímala věci, které jsou na rozdíl od těchto hovadin důležité. Jenže Paroubek má přesně spočítáno, že v této zemi je převaha důchodců a ti jsou pro něj jediní důležití ke zvolení!

Takže jim hezky naslibuje, třinácté důchody, bezplatné zdravotnictví a JISTOTU, že se budou mít dobře!

Ovšem zapomíná dodat, na úrok KOHO, se naše armáda důchodců bude mít dobře!?

Jsou to JEJICH děti a vnoučata!

Jejich dar za třinácté důchody a bezplatné zdravotnictví, je nezaměstnanost jejich dětí a vnoučat a další rodinné tragédie. Jelikož na rozdíl od nich, DŮCHODCŮ, o jejichž hlas Paroubkovi jde a pro, něž zařídí cokoliv, ho ti mladí vůbec nezajímají!

Že lžu?

Aha, tak se pojďme podívat na konkrétní příklady, které jakožto 34 letý, vidím ve svém okolí...

Monika, 23 let. Pracovala jako junior architektka v projektové kanceláři. Od listopadu je nezaměstnaná. Pracovala na projektu luxusního bydlení, který je zastaven, než budou mít lidé peníze. Jak jí pomůže Paroubek? Zvýší daně bohatým (zákazníkům jejího zaměstnavatele) a ona už nikde nesežene práci. Může zůstat na pracáku (skvělá perspektiva ve 23 letech), odejít do zahraničí. Vzhledem k tomu, že má těžce nemocnou maminku, bude tohle pro ni, i její rodinu těžké. Zůstat tady a živit se tím, co ji kdo nabídne. Jenže kdo ji co nabídne, když se nebudou vytvářet nová pracovní místa?

Honza, 31 let. Pracoval v architektonickém studiu. Před rokem jeho firma zkrachovala. Neměla zakázky, bohatí nestaví. Odjel do Londýna a vrátil se nyní. Nemá práci. Bohatí dále nestaví, firmy také ne, protože je nadbytek kancelářských prostor. Honza s vejškou teď sedí doma a pobírá podporu. Není práce. Co pro něj má Paroubek? Může dál pobírat podporu, zdaní mu totiž jeho zákazníky (lidi i firmy) a ti nebudou dál stavět. Možná ho vezmou s titulem z ČVUT kydat maltu na stavbě. To rodiče, kteří se celý život dřeli, potěší, že to po x letech studia dotáhl ke kolečku s maltou.

Petr, 33 let. Pracoval 11 let u mobilního operátora. Od března je na podpoře. Není práce. Pro něj ne. Je moc vzdělanej a zkušenej. Nikdo ho nechce. Firmy nenabírají, protože jejich zákazníci (firmy a lidé) nekupují, ale naopak snižují své investice. Takže je potřeba míň lidí. Co mu nabízí Paroubek? Petr může dál sedět doma na podpoře a hrát Mafia Wars na Facebooku. Práci žádnou mít nebude, na rodinu…atd. může zapomenout. Paroubek mu zdaní jeho zákazníky (firmy i lidi) a tím pádem se Petrova šance, že půjde makat, snižuje.

Tomáš, 36 let, ženatý, 2 děti. Má 15 let zkušeností v telekomunikacích. Naposledy pracoval na pozici šéfa projektů nejmenované telekomunikační firmy. Má dvě vejšky, z toho jednu v Anglii, umí tři jazyky. Jenže práce není. Je moc vzdělanej a zkušenej. Navíc má děti, hypotéku a vůbec zákazníci teď nekupují. Tomáš sedí doma na podpoře. Co mu nabízí Paroubek? Nic, zůstane dál na podpoře, nebo může emigrovat i s rodinou. V ČR nebude mít práci, protože mu ČSSD zdaní jeho zákazníky (firmy a lidi), aby mohla rozdat důchodcům jejich 13. důchody a úplatky formou bezplatného zdravotnictví.

Radka, 26 let, sama doma s dítětem 4 roky. Pracovala jako servírka v restauraci, ale ta zkrachovala. Nejsou lidi, kteří by do ní chodili. Jenže servírek je všude spousta. Takže je na pracáku a díky rodičům, se ji daří Davídka uživit. Je nemanželský a její bývalý přítel, s nímž, ho měla, se zabil v autě. Takže je na vše sama. Co ji nabízí Paroubek? Bude dál na podpoře, protože zdaní její zákazníky (lidi co k ní chodili, firmy co je zaměstnávají, které je vyhodí) a dostane přídavky na dítě. Práci však nedostane. Bude sedět doma a doufat, že si ji jednou vezme chlap, co ji bude i s Davídkem živit. Nebo může, protože je hezká, skončit jako její kamarádka Adélka, která odjela do Itálie a prodává své tělo lačných chlapům.

Vendula, 32 let. Pracovala jako šéfová zákaznické linky nejmenovaného telefonního operátora. Jenže tomu poklesly tržby. Firmy i lidi, méně kupují a tak se s ní zaměstnavatel v říjnu rozloučil. Od té doby je na pracáku. Její problém je, že je 32 letá žena a každý zaměstnavatel se jí ptá, kdy bude mít dítě. Nikde ji nechtějí. Bojí se, že půjde na mateřskou. Vendula by chtěla, ale má na krku hypotéku a její přítel přišel také o práci. Co pro ni má Paroubek? Bude moc dál zůstat na pracáku. A když bude mít s přítelem dítě, budou oba ona ve 33 on v 37, moci sedět doma a pobírat podporu. Práci neseženou, Paroubek jim zdaní zákazníky (firmy a lidi). Takže její přítel prodejce aut práci nesežene už tuplem a ona v telekomunikacích také ne.

Co tedy má Paroubek pro naši generaci?

NIC!

Proto mladí nevolí Paroubka. Protože NIKDY nepřišel s čímkoliv, jak NÁM pomoc! Zatím nabízí budoucnost, že budeme platit nekonečné dluhy, které nadělá jeho politika sponzrování důchodců a další privilegovaných skupin. Což bude čím dál těžší, protože mnoho lidí nebude mít práci, jelikož jeho politika je zaměřena na rozdávání existujícícího - ne na tvorbu nových pracovních míst v realitě 21. století a to je neudržitelné. Na konec se staneme důchodci také, ale naše děti nás neužíví a narozdíl od dnešní post komunistické generace důchodců, MY nebudeme dostávat důchody žádné. To je dar pana Paroubka naší generaci!

Jasně, že pak Topolánek a spol. vypadají před ROZDÁVAČNÝMI socialisty, jako největší hajzlové, na něž "volyč" ČSSD + KSČM svede vše nehorší.

Mě však nezajímají KYDY o tom, kdo co způsobil! Mě zajímá, aby tahle země fungovala i v době, kdy JÁ a moje generace půjdeme do důchodu. Žvásty o tom, jak se budeme mít skvěle a vše bude zářit nádherou jasně oranžovou barvou, jsou tak akorát pohádky pro "debyly".

Jelikož POKUD máme už teď problém, že nás naše armáda důchodců stojí neuvěřitelné prachy a nejsme ji schopni uživit bez půjček, které nás mimochodem stojí každý rok víc a víc na úrocích. Navrhovat, že to vyřeším rozdáváním ještě VÍC peněz, které nemám a zvýším naopak daně těm, kteří ty peníze, jež už teď jsou nedostatenčné na financování rozežraného sociálního státu, vydělávají, může jen .... opravdu super namyšlený socialista žijící stále v realitě 20. století.

Z této země se stane socialistický skanzen, kde bude spousta důchodců, kterým bude jejich prezident slibovat JISTOTY.

Krásná vize, jen má jednu zásadní chybu. KDO Vám, milí důchodci, bude ty vaše důchody platit, když my mladí budeme pobírat podpory, protože v této zemi nebude práce? Ale co bude za dvacet za třicet let Vás už nezajímá. Hlavně, že Vám Jyrka foukne 2400 Kč, TEĎ! Pač co je doma, to se počítá,....kdo to zaplatí, a z čeho, to už Vám může bejt jedno...


--
Pro mé kritiky:
Jasně, jsem mladý blbý a nerozumím tomu! Jenže kromě mě, tohle dochází i některým lidem Vaší generace. Nejlépe to asi vyjádřil Karel Schwarzenberg, který to označil 13.1.2010 přesně.

"Kdo v takové situaci požaduje vyplácení 13. důchodů, měl by být zbaven svéprávnosti," vzkázal Schwarzenberg předsedovi sociálních demokratů Jiřímu Paroubkovi.

je zajímavé, jak na to reagovala ČSSD....


Na Schwarzenbergova slova z ČSSD reagoval místopředseda strany Lubomír Zaorálek. "Pan Schwarzenberg zřejmě již dlouho žije jen na zámku a nikoli v podzámčí. Neví proto, že polovina českých důchodců, tedy více než milion z nich, žije z důchodu pod hranicí 10 tisíc korun,"

Vidíte, co jsem říkal? DŮCHODCI, DŮCHODCI, DŮCHODCI o mladých ani slovo....asi pro Zaorálka, Paroubka, Sobotku a spol. neexistujeme. Jejich zájem jsou důchodci....ideální cílová skupina, je jich víc, nad realizovatelností slibů ČSSD se nezamýšlí, co bude za dvacet let neřeší. Tak co by je zajímali, nějací mladí, že!?

 

Jiří Krám

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz