2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Taťka a skaut míří do kraje

17.9.2016

Ing. Tomáš Špinka (30 let) absolvoval Provozně ekonomickou fakultu ČZU v Praze a poté 5 let působil jako pedagog ve Středisku volného času dětí a mládeže v Turnově. Tento dlouholetý skautský vedoucí  již rok  šéfuje  Sportovně-rekreačnímu zařízení v Turnově. V roce 2012 se oženil s manželkou Denisou a letos v květnu se jim narodil již druhý syn Šimon. Prvního syna Matěje uvítali na svět v roce 2014. Díky jeho ochotě se v následujícím rozhovoru můžeme seznámit s jeho názory.

Mladí politici ODS míří do Libereckého kraje:
 Otázka: Dá se současně stihnout funkce vedoucího areálu, čerstvého otce rodiny a politika?
Odpověď: Zvládnou se to dá. Přiznávám, že je to obtížné a někdy hodně namáhavé. Současné zaměstnání živí nejenom mě, ale především moji rodinu. Proto je pro mě práce povinností.  Mám ale velkou výhodu, že mé zaměstnání je pro mě zároveň i koníčkem. Tělem (i když to na první pohled nevypadá :D) i duchem jsem sportovec. Proto jsem rád, že mohu v tomto sektoru pracovat. Po práci se snažím doma maximálně vypomáhat, jak to jen jde, tak aby žena na děti nebyla sama a měla čas si i někdy oddechnout. Politika je pro mě zatím jenom určitá nadstavba. Jsem aktivní člověk a není mi lhostejný vývoj v mé zemi. I proto jsem se rozhodl, že do politiky vstoupím. 
 Otázka: Proč kandidujete zrovna za ODS? Programy jiných politických stran Vás nepřitahují?
Odpověď: Do ODS jsem vstoupil v roce 2011. Od začátku mě to pro mě byla jasná volba. Vážím si toho v jaké době můžu žít. Nemusím bojovat z totalitním režimem, můžu cestovat, studovat, veřejně říkat své názory. ODS byla je a vždy bude jediným politickým subjektem, který tuto myšlenku dlouhodobě prosazuje. Také plně souhlasím s tím, že nepotřebuji stát, který nesmyslně reguluje určité segmenty společnosti pod rouškou lepšího výběru daní a podobně. Nemyslím si, že by stát potřeboval nabírat stále nové státní zaměstnance (úředníky). Nemyslím si, že v době zlepšující se ekonomické situace v České republice je nutné mít takto vysoký deficit státní rozpočtu. I proto ODS.
 Otázka: Co byste chtěl osobně v Libereckém kraji prosadit?
Odpověď: V případě, že bych uspěl ve volbách do krajského zastupitelstva, tak bych se rád věnoval oblasti školství a sportu, kterým ze své dřívější praxe rozumím nejvíce. Zřizovatel středních škol (kraj) se v posledních letech choval ne vždy "lidsky". Ekonomika fungování škol je zásadní, ale nesmí to být nikdy jediné hledisko. O tom se přesvědčilo například sloučením středních škol v Turnově. V rámci podpory sportu, bych rád zavedl vyšší systematickou podporu sportovních subjektů. Myslím si, že je důležité, aby kraj zvýšil provozní podporu menším oddílům a klubům. Samostatnou kapitolou, které bych se dále chtěl věnovat, tak je změna současného dotačního fondu. Díky nastaveným bodovacím kritériím je soutěž spravedlivá. Nicméně na podporu nedosáhne velká část menších žadatelů, protože prostě nedosáhnout takového bodového posouzení. Často se pak stává, že žadatel nepřesně formuluje žádost, jen kvůli tomu, aby dosáhl na vyšší bodové ohodnocení. A toto je špatný přístup!
 Otázka: Jak se promítají Vaše zkušenosti z manželského a rodinného života do Vašich politických postojů? Máte pocit, že je v silách politiků změnit vztah obyvatel ke konzervativním hodnotám rodiny?
Odpověď: Jako manžel a hlavně táta jsem se více zklidnil. Mám nové priority, které jsou pro mě klíčové - moje rodina. Od toho se vše ostatní odvíjí. A to jestli mohou politici změnit vztah obyvatel ke konzervativním hodnotám rodiny? Myslím si, že ano. Rozhodně toho ale nebudou schopni politici krajští. Změny takovéhoto "kalibru" mohou provádět pouze systémové změny prosazené na úrovni celé České republiky.
 Otázka: Co byste chtěl vzkázat svým voličům na závěr? Máte pro ně nějaké poselství či citát, jímž se řídíte?
Odpověď: Vzkázal bych, aby hlavně šli volit. Často slýchávám, že krajské volby jsou o ničem. Není to pravda. Kraj do našich životu zasahuje každodenně. Ať už se jedná o oblast školství, zdravotnictví, dopravní obslužnosti a  infrastruktury, sociální péče a mnoho dalšího. To vše je potřeba utvářet, tak aby se v našem kraji žilo lépe. A o to se chci zasadit. Zjednodušit to!
A moje motto?
Když jsem byl hodně malý, tak mi jeden strašně moudrý pán, kterého si moc vážím řekl: "Ty to dokážeš, jestli chceš!". A já se tím již více než 20 let řídím...

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz