2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Telenovela pro mlsného kocoura

22.3.2009

Předem je jasné, jak pátý díl dopadne. Stejně jako čtyři předchozí. Žádný z poslanců, odpadlíků, přeběhlíků či uprchlíků nebude mít zájem vypustit si rybník a všichni duchem spojeným a nerozlučným budou chtít zbývající rok do voleb doklepat v klidu parlamentních lavic.

Důvodem snahy Jorgeho a jeho compañeros dostat se na post principala, je jejich bývalý compañero Vampiro. Když byla naranjado banda u moci, dostal Vampiro přiklepnuty nemalé dinero, které použil jinak, než jak bylo původně ohlášeno.

Naranjado banda o tom věděla už dávno a dá se říct, že tak držela compañera Vampira pod krkem. Jenže Vampiro přešel na jinou stranu a to už se jeho bývalým compañeros nelíbilo. Sami vytáhli na světlo aféru Vampira a snažili se, aby se vrátil mezi ně.

Aféra, kterou dodala sama naranjado banda, se mediálně rozjela. Tak jako i v předchozích případech dochází k veřejnému lynčování bývalých compañeros, veřejnému ostouzení a nazývání zrádci. Dokud byl Vampiro součástí naranjedo bandy, tak jeho prohřešek nikomu nevadil.

Ale přejděme od telenovely do reality, i když se to mnohdy až tak moc neliší. Poslanec Wolf se stal důležitou personou pro vládu. Svým hlasem ji drží nad vodou a Paroubek se snaží za použití všech možných i nemožných postupů a prostředků vládu odvolat.

Kde je ono Paroubkovo zaklínání tím, že socialistům jde o to, aby ČR v době předsednictví EU uspěla?
 

Vůbec se nechci poslance Wolfa zastávat. Pokud porušil zákon, má stanout před soudem, ale orgány činné v trestním řízení se nemohou dohodnout na tom, zda vůbec Wolf spáchal nějaký trestný čin.

Do té doby, dokud Wolf vyl se socialisty, bylo vše v pořádku. ČSSD o jeho finančním problému věděla setsakra dlouho a neudělala vůbec nic. Pokud je podle ČSSD Wolf takový "gauner" tak logicky vyvstává otázka: Proč si takového člověka vůbec dávala na kandidátku? Snad proto, že je takový člověk snadno vydíratelný a povolný? Proto, že je tak předem zaručena loajálnost až za hrob jako u mafie?

Poslanec Wolf prozradil, že sám předseda ČSSD na něj činil v době prezidentské volby silný nátlak a hrozil, že pokud bude hlasovat jinak než ČSSD, bude na něj tato kauza vytažena. Premiér Topolánek, který je na Wolfově hlasu závislý požádal svého poradce Dalíka, aby připravil nějakou mediální pomoc pro Wolfa.

Chystala se "investigativní" reportáž o Wolfovi a tak Dalík zašel přímo za redaktorem, který reportáž připravoval. Podle toho, co bylo předem avízováno, očekával jsem nějaké zásadní informace, zásadní odhalení či veřejné odmaskování. K ničemu takovému nedošlo.

Pouze se částečně potvrdilo to, co už veřejnost dávno díky ČSSD znala. Wolf měl použít několik milionů jinak, než na co byly původně určeny. Kdo očekával nějaké ohromné zasahování ze strany ODS, nedočkal se.

Dalík předváděl naprosto typický lobbing. Žádné výhrůžky, žádné zastrašování, žádné úplatky. Pouze snaha přesvědčit reportéra, aby pořad neodvysílal. Reportér nevyhověl a tím to pro Dalíka byla uzavřená záležitost.

Naranjado banda okamžitě spustila pokřik o nemístném zasahování a bůh ví čem ještě. Ať se na to díváme ale jakkoli, nelze přejít fakt, že šlo pouze o lobbing a ten u nás zakázaný není. Vsadím se, že být to opačně, dělá Jorge a jeho compañeros přesně to samé.

 

Předseda socialistů se stále zaklíná, že ODS razila "nulovou toleranci" ve Sněmovně. Při této "nulové toleranci" ale opoziční ODS podpořila asi 40% vládních návrhů. To je dost vysoké číslo na nulovou toleranci. To, s čím nyní přišla opoziční ČSSD, už nelze nazvat ani nulovou tolerancí, ale zneužitím situace, až hyenismem.

V době, kdy koaliční poslanci leží v nemocnici, jeden v kómatu a druhý po těžké autohavárii, v době, kdy ministři vlády, kteří jsou zároveň poslanci, plní své služební povinnosti v Bruselu, nasadil Paroubek těžký kalibr a silou, jak je jeho dobrým zvykem, začal prosazovat v parlamentu věci, které by za normálního stavu a počtu koaličních poslanců prosadit nemohl.

Tohle už není nulová tolerance, ale obyčejný hyenismus. Jak známo, čím kdo zachází, tím také schází. Paroubkovi nejde o úspěšnost ČR v době předsednictví a už vůbec mu nejde o lid, který tak často vzývá. Jde mu jen o jediné. O moc, hračku, o kterou přišel posledními parlamentními volbami.

Nyní, když se i podle Paroubkova dvorního dodavatele veřejných průzkumů STEMu preference obou hlavních stran vyrovnávají, začíná šéf z Hybernské ztrácet nervy a soudnost. Je mu naprosto jedno, jak se na nás a potažmo Paroubka budou dívat USA, pokud si v parlamentu prosadí zamítnutí radaru, o němž jeho strana začala s Američany vyjednávat a pro který sám Paroubek byl.

Je mu zcela jedno, jak se na ČR bude dívat EU, když v době předsednictví vyvolá chaos a destabilizuje zem. Je mu zcela jedno, kolik se stát zadluží a jak moc se přiblíží maďarské situaci, hlavně, když peněžními úplatky získá hlasy pro své vládnutí. Být stejně jako Maďaři krok od propasti, tak Paroubek učiní rázný krok vpřed.

Je mu zcela jedno, jak se bude na nás dívat celý svět, pokud začne vládnout s Gottwaldovými pohrobky, kteří se zadrhli před dvaceti lety a kteří stále vzývají marxismus(-leninismus). Hlavně, že on, který má nejvíc sexy mozek v celé planetární soustavě a poslání od vyšší bytosti se opět bude moci nechat fotografovat s pohlaváry světa.

Naši vlast potkalo za dob jejího trvání mnoho pohrom a ještě více nešťastných událostí. Fakt, že se na post principala dostal po "Riviera Kidovi" právě mocichtivý Jorge, hyenisticky zneužívající situace pro své vlastní mocenské choutky, patří v současné době mezi ty nejvýznamnější.
 

Rudolf Polanecký

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz