2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Tisková zpráva ODS po zastupitelstvu

18.9.2019

 ODS spolu s Hnutím ANO a podporou dalších subjektů vytvořila vládnoucí koalici a po necelém roce opět převzala vedení města Jablonec nad Nisou. ODS vnímá nutnost řešení naléhavých strategických záležitostí města, které jsou díky nefunkčnosti dosavadní koalice ANO, Pirátů a Společně pro Jablonec v ohrožení. I přes ideové rozpory jsme připraveni společně s druhou nejsilnější stranou, Hnutím ANO, nalézt kompromis a pracovat zodpovědně ve prospěch města Jablonec nad Nisou a jeho občanů.

Zastupitelstvo v Jablonci nad Nisou dnes odvolalo z funkce primátora Milana Kroupu z Hnutí ANO 2011. Zastupitelský klub ODS hlasoval pro jeho odvolání jednomyslně.

Novým primátorem města byl zastupiteli zvolen RNDr. Jiří Čeřovský z ODS, který byl na tuto funkci jediným kandidátem. Náměstkem pro ekonomiku za v srpnu odvolaného Štěpána Matka (SpJ) byl zvolen Milan Kouřil (ANO), na postu náměstka pro oblast humanitní zůstává David Mánek (ANO) A náměstkem pro rozvoj města za odstoupivšího Jakuba Chuchlíka (Piráti) byl nově zvolen Petr Roubíček (ODS).

Koalice složená z ANO, Pirátů a Společně pro Jablonec, k jejímuž faktickému rozpadu došlo na srpnovém zastupitelstvu, byla od jara v podstatě nefunkční. Tento stav dlouhodobě neumožňoval řešení naléhavých strategických záležitostí města. ODS vnímá dvě nejnaléhavější záležitosti, kterým je potřeba věnovat pozornost primárně. První je rekonstrukce a prodloužení tramvajové trati, kde chybí podstatné informace a je nutné přijmout zásadní rozhodnutí zastupitelstva, bez něhož je celá akce ohrožena. Druhou je řešení osobní autobusové dopravy, tedy budoucnost MHD v Jablonci a okolních obcích, které také nesnese dalších odkladů.

ODS, jako vítěz komunálních voleb, vnímá svou odpovědnost vůči občanům města a již dříve deklarovala svůj záměr a zájem se na řešení problémů ve vedení města spolupodílet. Proto byla vedena jednání se zástupci ostatních zastupitelských klubů, ODS navrhla na post primátora RNDr. Jiřího Čeřovského a usilovala o sestavení smysluplné koalice. Nepřekročitelnou podmínkou pro vstup ODS do koalice s Hnutím ANO, jakožto druhou nejsilnější stranou s největším počtem hlasů v komunálních volbách v říjnu 2018, byla neúčast Milana Kroupy ve vedení města, tedy na pozici primátora, náměstka nebo člena rady.

Ing. Miloš Vele, předseda zastupitelského klubu ODS

ODS JABLONEC

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz