2024

5. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Tluchoř: Zaorálek zneužil jednání u Ústavního soudu k šíření politického stanoviska své strany

11.9.2009

Ohrazujeme se proti vystoupení místopředsedy sněmovny Lubomíra Zaorálka před Ústavním soudem. Ve svém vystoupení zneužil mandát zastupovat před soudem Poslaneckou sněmovnu. Prostor pro závěrečné slovo jednoznačně zneužil k šíření politického stanoviska své strany, nikoli k prezentaci postoje dolní komory parlamentu. Sáhl přitom dokonce po slovníku předchozí éry. Jednoznačně poškodil nadstranický ráz dnešního jednání soudu.

Jeho vystoupení bylo také v naprostém kontrastu se slovem předsedy Senátu, který vystupoval střídmě v duchu stanoviska horní komory parlamentu.

ČSSD znovu ukázala, že na prvním místě pro ni nestojí zájem státu, ale především vlastní partikulární stranické zájmy a touha po moci. Připomínáme v této souvislosti, že to byla právě ČSSD, která na jaře vystavila zemi vážným problémům a vyvolala tak nepřímo i současnou ústavní krizi. Iniciovala svržení vlády uprostřed předsednictví Evropské unii, v situaci, kdy je zároveň třeba čelit dopadům hospodářské krize. Neodpovědnost tohoto politického kroku dokazuje další vývoj událostí.

ČSSD neměla připraveno žádné řešení pro následující měsíce a neměla v úmyslu se sama ujmout vládní odpovědnosti. Zaslepené politické počínání ČSSD doložilo i dnešní vystoupení Lubomíra Zaorálka, který nedokázal ani při jednání Ústavního soudu skrýt omezené zájmy své politické strany.
 

Petr Tluchoř předseda OS Praha-východ a předseda poslaneckého klubu ODS

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz