2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Tomáš Hampl (ODS) nevychází z údivu: Přivedl si na radnici partyzánku?

22.8.2018

 V posledních dnech jsem zaznamenal dva výroky Jana Korytáře (kandidát na primátora za Změnu), které mě zaujaly. Byly to: „Ano, Lesák byla trochu partyzánština, ale jinak by nebylo vůbec nic...“ (ke kauze oprava Lesního koupaliště) a „Podařilo se mi sehnat kvalitní, vysokoškolsky vzdělanou pracovnici s praxí, která měla aktivní přístup k řešení problémů, byla motivovaná a pracovala pro město….“.

Tomáš Hampl (ODS) nevychází z údivu: Přivedl si na radnici partyzánku?

Ilustrační foto

A pokračuje: „Pár takových lidí, které jsem původně získal, již odešlo, pár se jich ještě drží“ (ke kauze Ing. P.N., se, kterou odbor spadající do gesce náměstka Korytáře uzavřel bezprecedentní příkazní smlouvu na výplatu (až) 100 000 Kč za blíže nespecifikované administrativní a koordinační služby s korytářovou bývalou podřízenou).

Těmito výroky Jan Korytář zcela popřel sám sebe, resp. to, proti čemu se vždy vymezoval ve svém politickém boji. Je to zejména transparentnost vypisování veřejných zakázek a navyšování jejich hodnoty v průběhu realizace (o způsobu roztrhání akce Lesní koupaliště a dodatečném navyšování rozpočtu na horní hranici zákonných možností již bylo napsáno mnoho) a dále „poctivá“ výběrová řízení na všechny osoby, které měly být zaměstnanci nebo vykonávat placené funkce v rámci města. Z výroků pana Korytáře jsem usoudil, že o nástupu Ing. P.N. na radnici rozhodl on předem, a že výběrové řízení na obsazení její pozice (pokud vůbec proběhlo) bylo jen taková hra (chudáci ostatní hráči, co se do ní přihlásili, chtěli uspět a netušili, že ta hra je poněkud cinknutá).

„Ještě před tím, než dala P. N. výpověď, tak požádala zaměstnavatele, aby si mohla peníze přivydělat mimo radnici a mimo pracovní dobu, když už ji město nezaplatilo to, co požadovala. Celkem konstruktivní přístup“ je další výrok Korytáře. Co na to říct? Asi jen to, že ukazuje na Korytářův přístup k veřejným, městským, našim penězům.

Tímto krátkým článkem poukazuji jen na úzkou výseč chování Jana Korytáře jako politika, jako statutárního náměstka primátora a na to, „jak chutná (jeho) moc“. Je neuvěřitelné, že on toto své „partyzánské“ chování nejen neskrývá, ale naopak, po vzoru Andreje Babiše se jím pyšní a testuje, co lid (voliči) vydrží. Obávám se, že v marasmu dnešního politického dění, to je všem v podstatě jedno.

Jedno je jisté, doba a mravy se za poslední dvě volební období výrazně změnily. Způsoby vládnutí Jana Korytáře by si dříve představitelé ODS ve vedení města nikdy nedovolili a pokud ano, byl by to právě Jan Korytář, který by je oprávněně nechal pranýřovat na náměstí a mluvil o defenestraci.

Převzato z Genusplus 

Tomáš Hampl

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz