2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Týden v české politice

22.8.2011

15. srpna demonstrovali ekologičtí aktivisté před ministerstvem životního prostředí. Žádali odvolání ředitele Národního parku Šumava Jana Stráského. S ministrem Tomášem Chalupou (ODS) aktivisté diskutovali o protiprávním kácení stromů napadených kůrovcem. Téhož dne se na společném jednání setkali zástupci ekologických aktivistů s vedením šumavského národního parku, ovšem k dohodě mezi nimi opět nedošlo.
15. srpna oznámil ministr školství Josef Dobeš (VV), že nepedagogickým pracovníkům v roce 2012 platy neklesnou. J. Dobeš uvedl, že potřebných 700 milionů najde i bez navýšení rozpočtu MŠMT. Ministr financí Miroslav Kalousek v této souvislosti uvedl, že „je to jen otázka priorit uvnitř jeho kapitoly.“
17. srpna ministři za TOP 09 opustili na protest zasedání vlády. Jednání se nebudou zúčastňovat do doby, než ministr školství Josef Dobeš (VV) propustí ze svého úřadu L. Bátoru, nebo vládu opustí J. Dobeš. Podle TOP 09 není přípustné, aby se ministerský úředník choval jako L. Bátora, který svými hrubými výroky urazil předsedu TOP 09 a ministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga. Ministr školství J. Dobeš (VV) odmítl L. Bátoru z postu personálního ředitele MŠMT odvolat, neboť jeho výroky dle ministrova názoru nepřekročily hranici únosnosti. Za urážlivé výroky svého úředníka se J. Dobeš vicepremiérovi K. Schwarzenbergovi (TOP 09) telefonicky omluvil. Předsedovi vlády ČR P. Nečasovi (ODS) omluva J. Dobeše nestačí, požaduje jasné distancování od L. Bátory, jehož projev považuje za krajně nevkusný.
17. srpna podepsal prezident ČR V. Klaus zákon o protikomunistickém odboji, nicméně předsedkyni PS PČR M. Němcové sdělil pochybnosti o smyslu zákona a motivaci jeho předkladatelů.
19. srpna se ministr školství J. Dobeš (VV) veřejně distancoval od výroků šéfa personálního odboru MŠMT L. Bátory, vytkl mu jeho chování a sdělil, že v případě, že u něj zjistí jakékoliv projevy politického extremismu, učiní personální opatření. TOP 09 považuje za jediné možné řešení odvolání L. Bátory z funkce na MŠMT. Odchod L. Bátory požaduje rovněž K. Schwarzenberg.
21. srpna prohlásil M. Kalousek (TOP 09), že spor ve vládě vyvolaný ministerským úředníkem L. Bátorou může trvat dlouho.
21. srpna proběhl na Šumavě happening, jehož účastníci podpořili vedení Národního parku Šumava i šumavské obce a požadovali, aby P. Nečas a další politici osobně přispěli k urychlené stabilizaci poměrů v národním parku.
Telegraficky:
• 16. srpna odmítla ČSSD návrh ministerstva školství zavést na vysokých školách školné. V případě, že se tak stane, ČSSD, pokud bude po volbách vládnout, školné zruší.
• 16. srpna podepsal prezident ČR V. Klaus novelu o veřejných zakázkách, která zpřísňuje pravidla tendrů v obraně a omezuje jejich zadávání bez výběrového řízení.
• 17. srpna oznámil ministr obrany A. Vondra, že se za vládu ČR zúčastní pohřbu protikomunistického odbojáře Ctirada Mašína.

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz