2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Události uplynulého týdne

2.2.2019

Milí členové a příznivci, 

ještě než začal sněmovní týden, byli jsme svědky neuvěřitelné drzosti hnutí ANO, které se na své víkendové ideové konferenci pohoršovalo nad tím, jak mají živnostníci a podnikatelé v ČR těžký život. Ano, to hnutí ANO, které tady už několik let naše živnostníky šikanuje a přijímá jedno opatření proti nim za druhým. Na to bezprostředně reagovali Petr Fiala i Jan Skopeček.  Protože ODS opakovaně předkládala desítky návrhů na pomoc podnikatelům, vyzval následně předseda ODS Petr Fiala premiéra Andreje Babiše k jednání o možnostech zásadní změny postavení živnostníků v České republice. Spolu s výzvou představila ODS  19 konkrétních opatření na podporu živnostníků a malých firem.

Petr Fiala: Jménem ODS vyzývám premiéra a předsedu hnutí ANO k přímému jednání o návrzích, které pomohou živnostníkům a malým a středním podnikatelům konkrétními změnami. Politická prohlášení nic nevyřeší.

Využili jsme zasedání sněmovny a předložili několik návrhů: Jana Černochová vyzvala ministra zahraničí Tomáše Petříčka, aby byl aktivnější v podpoře státu Izrael, Martin Kupka se ve Sněmovně zaměří na zpřístupnění mobilních aplikací veřejné správy lidem se zdravotním postižením, Jan Bauer předložil návrh k napravení chyby v zákoně o vnitrozemské plavbě a Veronika Vrecionová chce pozměňovacím návrhem zjednodušit vytváření drobných vodních ploch v lesích.

Důležitou pojistkou před levicovými návrhy vládní koalice je Senát. I ten tento týden bojoval za snížení daní a za odstraňování byrokracie. A podařilo se! Senát návrhy ODS přijal.

A protože jsme v podstatě už v kampani před volbami do Evropského parlamentu, doporučuji k přečtení zajímavý text Petra Fialy pro Forum24. S kampaní tak trochu souvisí i mé pozvání na konferenci „Pro moderní stát 21. století“, kterou pořádá místopředseda Martin Kupka v sobotu 9. února v Praze. Budeme diskutovat o digitalizaci, datových službách, sociálních sítích a dalších výzvách, před kterými ČR stojí v oblasti IT. Sledujte nás na našem facebooku a twitteru.

Sledujte v neděli OVM, kde bude nejprve Petr Fiala diskutovat s Janem Hamáčkem a po něm Martin Kuba s ministryní průmyslu a obchodu Martou Novákovou.
Co ještě stojí za pozornost?

Veronika Vrecionová: Partie TV PRIMA

Alexandra Udženija: Největší změny v dějinách Prahy aneb Když ptáčka lapají...

Pavel Blažek: Interview ČT24

ODS: Byrokracie v ČR potřebuje dietu. Zřízení firmy online za jeden den podporujeme

ODS

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz