2024

sobota 27. července


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Události uplynulého týdne

19.1.2019

 Milí příznivci ODS,

věnujte chvíli času důležitému dění končícího týdne. Oči celého světa byly upřeny na Velkou Británii, konkrétně na hlasování tamní Dolní sněmovny o brexitu.

V České republice jsme si připomínali také oběť Jana Palacha a události Palachova týdne, který byl podle mnohých začátkem konce komunistického režimu u nás. Předseda ODS Petr Fiala a předseda Senátu Jaroslav Kubera se zúčastnili vzpomínky na Václavském náměstí. „Jan Palach nám svým činem připomněl, že existují hranice mezi dobrem a zlem. Že existuje hranice, za kterou se náš život stává bez morálky a bez důstojnosti. Že záleží na tom, jestli v životě opouštíme svoje zásady. My dnes musíme znovu přemýšlet nad tím, jestli nepřekračujeme hranice, o kterých si Jan Palach myslel, že je překročit nesmíme a zda dnes naplňujeme jeho odkaz, uvedl ve svém projevu Petr Fiala. Jaroslav Kubera zase připomněl, jakou cenu má svoboda: „Svoboda se nedá koupit ve slevě. Hned po životě je nejdražší věcí, kterou máme. A to je odkaz, který nám tu Jan zanechal. Významný čin tehdejšího studenta historie, který formoval naše moderní dějiny, si připomněli i naši další představitelé v regionech a ve svém komentáři na něj vzpomněli také Miroslava Němcová a Martin Kupka.

„Je důležité, aby byly v maximální možné míře zachovány výborné vztahy mezi Velkou Británií a Českou republikou.“ 

Petr Fiala     

Ale teď se pojďme vrátit k nepřijetí dohody mezi Velkou Británií a EU o brexitu. „Stále doufáme v nalezení dohody, která by byla na obou stranách kanálu přijatelná. Evropské instituce daly již během noci najevo, že vyjednávat dále nehodlají. Je proto na členských státech, aby převzaly iniciativu, protože jsou to vlády, nikoli Evropská komise, kdo skutečně zodpovídá za udržení pracovních míst a prosperity,“ uvedl lídr ODS do evropských voleb Jan Zahradil. Petr Fiala poukázal na obtížnou realizaci výsledků referenda a zdůraznil důležitost zachování výborných vztahů mezi ČR a Velkou Británií: „Výsledek hlasování o brexitu mimo jiné ukazuje, jak je obtížné v praxi naplnit vůli voličů vyjádřenou referendem. Odchod z EU je mimořádně složitý i pro tak silnou a tradiční demokracii, jako je britská. Za současné situace je důležité, aby byly v maximální možné míře zachovány výborné vztahy mezi Velkou Británií a Českou republikou.“ Předseda senátorů za ODS Miloš Vystrčil a předseda ODS Petr Fiala proto jasně řekli, že ODS je připravena pomoci vládě s řešením následků případného tvrdého brexitu.

Naši představitelé byli v uplynulých dnech taky hodně vidět v médiích. Pondělní Interview ČT24 patřilo Jaroslavu Kuberovi a o den dříve komentovala v Otázkách Václava Moravce aktuální politickou situaci naše první místopředsedkyně Alexandra Udženija, která jasně řekla, že bezpečnost České republiky musí být na prvním místě:
Když jde o bezpečnost státu a ochranu občanů, tak musí soukromé zájmy pryč. I za cenu toho, že by se některé firmy vyřadily z výběrových řízení, pokud jsou prokazatelným rizikem. Například pro naši kritickou infrastrukturu, jako jsou nemocnice, armáda nebo elektrárny.

Tuto neděli se můžete těšit na předsedu poslaneckého klubu Zbyňka Stanjuru, který bude v Partii na Primě s ministrem dopravy Danem Ťokem debatovat o situaci na D1 a dalších tématech z dopravy, začátek je v 11:00, tak si to nenechte ujít.

Co ještě stojí za pozornost?

Petr Fiala: Oslíčku, otřes se, říká státu Babiš. A vláda slibuje a slibuje

Alexandra Udženija: „Klinická” smrt

Jan Zahradil: Pro a proti ČRo Plus: Čeká nás tvrdý brexit

Martin Kupka: 90" ČT24: Klíčové hlasování o odchodu Velké Británie z EU

Marek Benda: Dochází k restauraci komunismu a jeho přisluhovačů. Komunisté podporují vládu a diktují si podmínky

Jan Zahradil: Eurokritické strany posílí

Martin Kupka: Úřady o měsíce zdržují stavby, vyvolejme na ně tlak

Jakub Janda: Máme sponzorovat Vodičkův svaz bojovníků za svobodu? Ani náhodou. Předložím návrh o neziskovkách

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz