2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

V Jablonci umíme věci řešit!

28.9.2016

Volič to v čase volebním nemá jednoduché. 

Ze všech stran na Vás - voliče útočíme my - volební strany ve snaze získat Váš hlas. Někdo slibuje, jiný straší a další kritizují. Orientovat se podle volebních programů má také svá úskalí. Jednak nikdo nebude říkat, že je mu třeba stav silnic lhostejný. Samozřejmě, že všechny programy obsahují podporu vzdělání, kultury, sportu. Všichni chtějí fungující zdravotnictví, opravené silnice a bezpečí i blahobyt pro všechny. 

Na Vás je rozhodnutí, komu uvěří a "hodí mu to". My Vám doporučujeme návod - dejte hlas tomu, za kým je vidět práce, kdo má zkušenosti v komunální politice a lze se na něj spolehnout. Nevěřte bludům, že se kraj či stát dá řídit jako firma. Kraj se řídí podobně, jako obec či město. Tedy se znalostí procesů, zákonů a lhůt. Je krásné chtít udělat konkrétní věc, ovšem nejpodstatnější je vědět jak. Jsou tu ti, kteří slibují zastavit korupci, migranty nebo vymýtit herny a vše špatné, čím společnost trpí. Jen zpravidla neřeknou jak. Nestarají se o to, zda je kraj nadán pravomocí danou problematiku řešit. Nezřídka je to jen populistický lov naivních hlasů. Nevěřte ani těm falešným kritikům, za kterými není vidět jediná položená cihla či postavený alespoň chlívek. Dokáží torpédovat každou stavbu, hledají konspiraci všude, ale sami působí jen škodu, aniž by za nimi byl vidět pozitivní výsledek.

Jablonecká ODS nabízí zkušené osobnosti, za nimiž nejsou skandály, ale hovoří za ně činy.

Například Petr Beitl a Miloš Vele s Vítkem Němečkem dokázali, že jablonecký špitál nejen funguje, ale stále se rozvíjí, zlepšuje a dostavuje. Je velký předpoklad, že naši chlapi dokážou nejen rozdýchat "Andulu", ale také krajské zdravotnictví.

Za jablonecké hovoří výsledky: odvážný odkup teplárny (vzpomeňme na hysterii a kritiku kolem tohoto kroku), následná revitalizace a snížení ceny tepla; snížení městského dluhu, snížení počtu úředníků, snížení provozních nákladů atd.

Totéž platí o práci dalších starostů, Jardy Zemana v Albrechticích, Jindry Kvapila v Koberovech, Marka Hotovce ve Smržovce… Opakovaná podpora občanů jejich obcí je zárukou a potvrzením, že to dělají zodpovědně a dobře. Po nejdéle sloužícím starostovi Tanvaldu Petru Polákovi převzal pomyslnou první říčku právě Kvapil, který starostuje v Koberovech šesté volební období.

Senátor Jaroslav Zeman dokázal, že cílevědomým úsilím lze dokázat téměř nemožné. Za dvacet let existence horní komory navrhl Senát 350 zákonů, z toho 37 prošlo úspěšně sněmovnou a z nich 3 byly navrženy naším jabloneckým senátorem. Splněným slibem a velkým úspěchem je vytvoření turistického cíle na Protržené přehradě.

Marcela Höferová podniká řadu let, denně dokazuje, že se umí o sebe postarat bez paternalistického dohledu všudypřítomného státu. Je plná optimismu a má to v hlavě srovnané.

Luboše Kunderu znají hlavně dobrovolní hasiči, u kterých je od nepaměti. Bezmála čtvrtstoletí je majitelem truhlárny a zná dobře cenu práce.

Martin Semecký z Tanvaldu je učitel, kterému není lhostejné, co se ve městě i kraji děje.

Dalo by se s trochou nadsázky říci, že kvalitu a slušnost našich kandidátů potvrzují svou přítomností ve volebním týmu i dvě nestranické kandidátky Michaela Albrechtová a Kateřina Havlová. První stojí v čele jablonecké Diakonie Českobratrské církve evangelické a aktivně se stará o Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež „Kruháč“. Druhá je šéfkou Oblastního spolku Českého červeného kříže v Jablonci nad Nisou. Za obě také hovoří jejich obětavá práce pro potřebné.

Volba je na Vás

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz