2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

V severočeské ČSSD to stále vře, Paroubkovi navzdory

29.7.2009

ČSSD v Ústeckém kraji si koleduje o volební malér. A to přesto, že místním lídrem je sám Jiří Paroubek.

Regionem, který je socialistům tradičně nakloněn, totiž dále lomcují vnitrostranické třenice. Spustila je snaha jejího předsedy umístit do čela okresních kandidátek do poslanecké sněmovny své favority: herečku Kateřinu Brožovou a hokejistu Jiřího Šlégra.

Téměř celé vedení litoměřické ČSSD na protest proti tlaku na Šlégrovu nominaci odstoupilo, druhá část ČSSD pak svolala vlastní nominační konferenci, o jejíž platnosti se uvnitř ČSSD nyní rozhoduje a například podle kontrolní komise ČSSD v Ústeckém kraji proběhla skutečně v rozporu se stanovami.


A že protlačování hvězdy seriálu Pojišťovny štěstí a zlatého olympionika z Nagana není zapomenuto, dokládá i dnešní tisková konference části litoměřické ČSSD, o níž si druhá skupina straníků stále myslí, že není legitimní.

Právě tato skupina se rozhodla představit „svou" kandidátku do poslanecké sněmovny Alenu Křtěnovou, přestože ještě není rozhodnuto, zda se o mandát uchází podle platných stranických regulí a stále hrozí, že bude vyškrtnuta.

Vedle toho se současné vedení litoměřické organizace ohradilo proti výrokům svých předchůdců, kteří zpochybňují i jejich mandát a žádají jejich okamžité odvolání.

„Ať o tom rozhodnou kontrolní orgány," míní současný předseda litoměřické ČSSD Jan Szántó.

„Nominační konference byla platná a chceme odstartovat včasnou volební kampaň," tvrdí s tím, že představování kandidátky nevidí jako předčasné a do budoucna to stranu neohrozí.

Podle dlouholetých straníků je situace vážná i kvůli tomu, že se tak děje za podpory předsedy krajské organizace strany Petra Bendy a s tichým souhlasem předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

„Nastala doba, kdy je lidem vyhrožováno, je jim odpíráno členství a stanovy jsou vykládány jen ku prospěchu jedné strany," píše ve svém prohlášení šestice předsedů stranických buněk společně s bývalým okresním předsedou Janem Pieglem ml.

 

Litoměřice přitom nejsou jediným regionem Ústeckého kraje, kde se členská základna proti jednání svého lídra bouří.

Sociální demokraté z Děčína opustili na protest proti opětovnému odstavení svého favorita, na Ústecku populárního Jaroslava Foldyny, krajskou konferenci, kde se o pořadí kandidátů rozhodovalo. Tvrdili, že původní dohoda zněla, že Foldyna bude na třetím místě, nakonec spadl až na šesté.

Rozepře musel Paroubek řešit i v Teplicích. I zde se totiž části převážně dlouholetých straníků nelíbil nápad, aby za ně kandidovala herečka Brožová.

Tu se sice předsedovi podařilo do čela kandidátky dosadit, seriálová hvězda však záhy kandidaturu složila. Vzkázala, že si uvědomila neslučitelnost poslaneckého mandátu se svou kariérou.
 

Aktuálně.cz

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz