2024

pondělí 6. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Vítejte v lepších časech

29.5.2012

Možná by se titulek tohoto textu mohl zdát kontroverzní, ale je to zcela záměrné. Ze všech stran se na nás valí špatné zprávy, „blbá nálada“ a všeobecná „znechucenost politikou“. Jsem politik a tak mě moc mrzí, že ta smršť negativních emocí zasahuje všechny bez rozdílu. A jako občan už mám dost všech katastrofických scénářů, negativních výhledů a pesimistických soudů. Ano, situace není jednoduchá v našem kraji, celostátně ani v rámci Evropy. Ekonomické problémy jako by nebraly konce. Ale nadávání ani pláč nic nezmění.

Jediný způsob, jak něco změnit, je začít každý sám u sebe. Že jedinec nemá šanci cokoli ovlivnit? Není to pravda. Každý hlas ve volbách může být rozhodující, každá koruna zaplacená na daních je důležitá, každé pracovní místo, které dá někomu šanci na nový začátek, je pozitivní. A proto si stokrát raději promluvím s podnikatelem, který vytvoří nová pracovní místa, než s někým, kdo jen a jen nadává a sám nic nedělá. Daleko větší radost mi udělá mladý člověk, který se ve svém volnu věnuje dětem, než hospodští experti na všechno – od hokeje po ekonomické reformy.

A podobných příkladů jsou tisíce – miliony lidí poctivě pracují, platí daně, starají se o své rodiny. Mnozí pomáhají nezištně třeba svým starým sousedům, nebo se například dobrovolně starají o výchovu mladých sportovců, skautů, nebo budoucích umělců. To všechno je skvělý potenciál, který je základem rozvoje každé země. Znám je, potkávám se s nimi na nejrůznějších akcích a jsem na ně pyšná. Právě kvůli takovým lidem stojí za to být politikem.

Náš kraj bude přesně takový, jaký si ho společně uděláme. A to platí i o celé zemi. Když se na svět budeme dívat pozitivně, když se budeme snažit pochopit nezbytné reformy, když nebudeme podléhat populistickým pohledům na svět, když každý podle svých sil někomu pomůžeme, třeba i jen dobrým slovem, bude nám všem lépe.

Někoho možná můj optimismus může popudit, ale ten titulek je pravdivý. Věřím, že dobré časy jsou zase tady, jen se musíme snažit dát více prostoru typicky českému humoru před typicky českou skepsí. Jdete do toho se mnou?

Eva Bartoňová
 

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz