2024

sobota 27. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Vlej, vylej a EET

27.11.2016

Dnes jsem chtěl koupit cibuli šalotku na výsadbu. Prodávající – dva starší manželé mi odpověděli: “ Ta se sází až na jaře. Ale to už si musíte koupit někde jinde, my to tu kvůli EET v březnu zavíráme.“
Hospodský v našem městečku zavřel již v září. Lidé, kterým je nad padesát, mají problém komunikovat s novými technologiemi, i když podle mladých to je „snadné“.
Babišovi se podařilo proti sobě postavit vesnice proti městům, mladé proti starým, velkopodniky proti drobným podnikatelům. Pracovitá střední a nižší podnikatelská vrstva se dostala do pozice štvané zvěře. Většina drobných obchodníků na ty daně sotva vydělá, natož, aby v nich podváděla. Říká se tomu systém „vlej – vylej“. Žít se z toho dá, pokud se vydělá na sociální a zdravotní pojištění. Mezi tím existuje spousta úředních povinností, o kterých se normálním zaměstnancům vůbec nezdá. Teď přichází nová umělá povinnost: EET. V čem je špatná? Jedná se o další regulaci. Normální člověk, který dělá normální činnost a nikdy neporušil zákon, má díky nové regulaci najednou spoustu možností platné zákony porušovat. Buď z neznalosti, z nešikovnosti, z nefunkčnosti počítačových nebo internetových systémů.
Nikdy jsem netušil, že Babiš proti sobě postaví tak rychle tolik pracovitých lidí. Jeho voliči musí vidět, že díky Babišovi se vylidňují vesnice, z podnikatelů se stávají nezaměstnaní nebo zaměstnanci. Takovému politickému chování se říká korporativismus a Babiš je jeho naším nejvyšším představitelem. Nápady pracovníků z jeho ministerstva jsou typickým projevem arogantního pragocentrismu. Argumenty vzdělaných bílých límečků, kteří žijí v bavlnce, ale vůbec nechápou, jak těžce se žije na vesnici.
Naše země si to však musí vychutnat se vší parádou, neboť to byli voliči, kteří Babišovi uvěřili a vynesli jej do dnešní funkce ministra financí. Možná se jim to líbí a příště jej zvolí znova. To už ale budeme žít v jiné zemi.

 

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz