2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Volební program ODS pro krajské volby 2020 v Libereckém kraji

1.9.2020

 Hlavní body a priority programu

 

V posledních letech svět zažíval nebývalý hospodářský růst a s ním i Česká republika. Všichni měli příležitost investovat do školství, zdravotnictví nebo nové dopravní infrastruktury.
 
Situace z letošního jara nám ukázala, že kdo je připraven, není překvapen. Proto Vám představujeme program Občanské demokratické strany do krajských voleb a s ním náš plán, jak připravit Liberecký kraj na budoucnost.
 
Musíme nastartovat ekonomiku, podpořit místní podniky, vybudovat nové pavilony krajské nemocnice nebo podpoříme výzkum a inovace. Na dalších stranách představujeme celý program.
  • Budeme udržovat krajský rozpočet vyrovnaný a snížíme provozní výdaje minimálně o 5 %. Pokud si soukromý sektor musí utahovat opasky, musí si je utáhnout i veřejný sektor. Stát má být malý, ale efektivní.
  • Podpoříme výstavbu páteřní komunikace I/35 přes Liberecký kraj a budeme financovat obnovu krajských silnic třídy. Bez kvalitní infrastruktury se nedostaneme do práce, nedovezeme děti do školky a budeme zbytečně trávit příliš času na cestách.
  • Podpoříme vybudování nových pavilonů Krajské nemocnice Liberec a postavíme novou stanici záchranné služby v Liberci a v  Jablonci nad Nisou. Byli jsme svědky neuvěřitelného pracovního nasazení všech lékařů a sestřiček. To jim musíme oplatit a zajistit jim nejlepší možné podmínky pro jejich práci.
  • Zajistíme dostatečné kapacity sociálních služeb v Libereckém kraji. My všichni se musíme o potřebné postarat. Zejména o seniory, tak jako se celý život starali oni o nás, platili daně, vychovávali nás a my jim teď musíme zajistit důstojné stáří.

     
  • Vytvoříme vhodné podmínky pro spolupráci škol s výrobou a výzkumem. Motivujeme studenty, aby zůstávali i po škole v našem kraji a měli zde dostatek pracovních příležitostí. Rozšíříme stipendijní programy.
  • Vyřešíme ohrožení zásobování obyvatelstva Frýdlantska, Hrádecka a Chrastavska pitnou vodou v souvislosti s dolem Turów.
  • Podpoříme místní a regionální výrobce a zemědělce.
  • Budeme patronem rozvoje cestovního ruchu.

 

ODS

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz