2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Volte ČSSD, volte svou komunistickou minulost

4.5.2009

Zpět pod prapory revoluce vstříc komunistickým světlým zítřkům!

Nadpis jsem si vypůjčil od neznámého diskutéra pro jeho trefnost a výstižnost. Žádná jiná strana kromě komunistů samotných nám nenabízí skvělou komunistickou minulost, kdy se všichni měli stejně špatně a kdy pouhá hrstka "vyvolených" měla úplně vše.

Každý, kdo tuto dobu prožil a jeho rodina nepatřila mezi exponenty režimu, moc dobře ví, o čem je řeč. Všichni jsme "radostně budovali socialismus", "stavěli hráze západním imperialistům", kterým jsme navíc "zalévali chřtány naší mírovou ocelí". Neustále jsme s něčím bojovali. Bojovali jsme za mír, o zrno, vedli boj proti "štvavým vysílačkám", proti americkému brouku, skoro si až říkám, jestli jsme v té době alespoň chvíli nebojovali.

Jako těžké retro teď zní slova socialistů o tom, jak se musí bojovat o práva chudých, za sociální spravedlnost, za lidská práva, a tak dále. To samo o sobě by bylo jen k pousmání. Kdyby... kdyby to nebyli právě socialisté, kteří vypouští nereformovatelné komunisty z klece izolace. Najednou už prý komunisté nejsou žádným strašákem, prý se změnili a je možno s jejich podporou vládnout. Alespoň to říká vysoce postavený socialista, právnický elév a ekonomický panic Bohuslav Sobotka.

První náznaky jsme zažili po krajských volbách, kdy v mnoha krajích bylo prolomeno letité tabu a socialisté společně s komunisty začali vládnout. Jistě, komunisté se vždy předtím a poté, co se dostali kde na světě k moci, tvářili nějaký čas jako největší lidumilové na světě. Jaké však za poměrně krátkou dobu nastalo pro obyvatelstvo peklo, víme dnes moc dobře. Přesto jsme ochotni tolerovat bratříčkování se s organizací, která má na svědomí velké množství popravených a umučených v zinscenovaných politických procesech, stovky mrtvých na hranicích a poznamenané osudy milionů obyvatel.

To jen u nás. Celosvětově jde o stovky milionů povražděných lidí ve jménu lepších zítřků ideologií, která hlásá třídní boj, rovnost pro všechny a zastává se chudých. Co lidstvo existuje, neexistovala a ani nebude existovat rovnost. Vždy bude někdo schopnější, víc majetnější či lépe postavený a ti druzí jim budou závidět.

Právě na závist sází dnešní socialisté. Sází na závist vůči úspěšnějším a bohatším. Jako by těm druhým říkali "podívejte se, to oni mohou za to, že vy jste neúspěšní a máte málo peněz". Co na tom, že František s vypitým mozkem, základním vzděláním a podprůměrnou inteligencí nemá co nabídnout? Vždyť přeci i on si zasluhuje průměrný plat, dobré bydlo a každý rok dovolenou u moře. A jediný, kdo mu tento stav upírá je ten schopnější, bohatší a inteligentnější. Františka nezajímá, že ten schopnější dlouhá léta studoval a zdokonaloval se. Chce mít to samé a když to nejde, tak ať ten druhý se má stejně špatně jako on a věří pupkatým zastáncům chudých, kteří si sami užívají přepychu, o jakém se těm schopnějším mnohdy ani nezdá.

Socialisté nyní vyrazili do eurovoleb s tématem, které se určitě na půdě europarlamentu řešit nebude. Jenže to je socialistická taktika. Vybudit všechny Františky a Marušky, nahnat jim strach a všechno slíbit. František s Maruškou neřeší, jestli se jimi budou zabývat někde v Bruselu, jim stačí závist a strach, že přijdou i o to málo, co mají.

Zaujal mne plakát socialistů, kde k eurovolbám je heslo o konci kšeftování s důchody. Nevšiml jsem si, že by někdo s důchody kšeftoval. Naše populace stárne a s tím nikdo nic nenadělá. Důchody patří mezi mandatorní výdaje a tím, jak bude stoupat počet důchodců, budou stoupat i nároky na státní rozpočet.

Proto je nutné, abychom se již dnes zabývali tím, co bude za dvacet nebo třicet let. Každý rozumný člověk si pořídil důchodové připojištění. Socialisté se tváří, že žádný problém nehrozí a všichni se budou mít dobře, jen co oni přijdou k moci. Pravděpodobně to zařídí za ČSSD zvolení europoslanci.

Přitom důchodci jsou v současné době celosvětové krize na tom takřka nejlépe. Svůj důchod mají zajištěný, nehrozí jim propuštění z práce z důvodu menší poptávky po nabízeném produktu, dokonce i ceny v případě deflace začínají klesat. Důchodci jsou snad nejlépe zajištěnou skupinou osob v době krize.

Proč tedy socialisté tahají důchodcovskou kartu? Protože jim jde o jediné. Vyvolat u důchodců strach co s nimi bude. Staří lidé jsou náchylnější uvěřit hrozbám, které jsou, byť jen na papíru, zato denně a nevěřit hrozbě, která se rýsuje v dohledu několika měsíců či roků.

Pokud už dnes socialisté tvrdí, že jsou ochotni vládnout s podporou komunistů, znamená to, že jsou ochotni vládnout i s nimi. Komunisté nikdy nedělají nic zadarmo a pokud se nechtějí socialisté dočkat dalšího slučovacího sjezdu, měli by se zbavit těch, kteří je do smrtelného obětí s komunisty ženou.

Současná ČSSD se čím dál víc stává stranou, která dokáže být extrémnější než samotní komunisté. Ten, kdo volí nynější socialisty, volí zároveň i komunisty. A tak hurá, volte svou komunistickou minulost!
 

Rudolf Polanecký

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz