2024

pondělí 6. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Výzva 300 pragováků

14.2.2012

Velká doba žádá velké výzvy a tak je počátek roku přímo těhotný různými okázalými prohlášeními různých obskurních spolků jako byla jakási Holešovská výzva nebo nejnověji dopis novodobých 300 pragováků premiérovi.

Hned v úvahu bych rád podotknul, že je mezi nimi řada takových, o jejichž vědeckém či uměleckém přínosu nemíním diskutovat, spíš mě zaráží jejich puzení neustále těm druhým dělat stafáž.

Připojením svého podpisu tak dávají pochybnou autoritu pochybnému úsilí jistému okruhu věčných nespokojenců, trpících utkvělou představou o vlastní neomylnosti a chorobnou potřebou bojovat proti režimu, ať je jaký chce. Sebrali jim bolševika, budou tedy nespokojení s demokraticky zvolenou reprezentací.

Přitom se tito lidé chovají ještě hůř než někdejší fanatičtí komunisté a jejich lokajové (třeba z RaJe). Děsí mne osobně představa, že by tito různí Pehe, Halíkové, Kellerové či Koháci ruku v ruce se současnou politickou opozicí získali reálnou moc ve státě. S novodobou „třídní nenávistí“, kterou chovají ke komukoli, kdo si dovolí mít jiný názor než oni, by potom s inkvizičním nadšením, po komunisticku zametli se svými oponenty.

Pakt o fiskální odpovědnosti, k jehož podpisu se snaží „jménem národa“ zavázat je jen snůškou prázdných deklarací, které stejně nebude nikdo ze signatářů plnit. Prostě to nejde. Bude jen nástrojem jak formou sankcí získat pro nenasytné zkorumpované euroúředníky další prostředky.

Signatáři dopisu 300 pragováků jsou buď na korupčních tocích z EU přímo závislí, nebo jsou za současný neutěšený stav přímo odpovědní (lidé zejména z ČSSD) a chtějí nadále tento neblahý stav prohlubovat, nebo jsou to lidé kteří dané problematice vůbec nerozumí.

O složení vlády a politické reprezentace rozhodují v civilizovaných státech svobodné demokratické volby, ústava nikde nepíše, že by to byla frustrovaná ulice. Stejně tak o politice, domácí i té zahraniční, rozhoduje vláda vzešlá z těchto voleb ani zde se ústava nezmiňuje o občanských "iniciativách"

 

Bronislav Šimoník

DISKUZE 6 příspěvků
13.3.2012 (14:52:50) - Zrušte meteleska bleskem
blbec je blbec, s tím nic neuděláš...nejhorší je pilnej blbec, ten napáchá škody!
Spousta lidí jsou skeptici.. - překlad do češtiny: spousta lidí je skeptiky...
To má být ta "vzdělaná" lůza, co má recept na všechno? Bože můj!
13.3.2012 (14:32:56) - meteleskubleskuzrušteODéeSku
Pane Šimoníku, žijete v této zemi nebo se jen snažíte srážet již několikrát sražené ego naší společnosti odněkud ze zámoří? Myslíte, že lidé, kteří žádají změnu celkového systému a nechtějí si lidově řečeno sr*t na hlavu, jsou nějací podprůměrně inteligentní šašci či diletanti? Znáte je osobně? Víte, co někteří v hlavním koordinačním týmu mají za vzdělání? Tím jste se asi nejspíš nezabýval, že? Jen Vám chci říct, že tato "výzva" asi nesplní svůj účel, protože spousta lidí jsou pesimisti, skeptici a hlavně lemplové, žvanící o politice hlavně u pivka nebo v autobusu, jimž cestují do práce, protože jejich rozpočet nedovoluje živit auto. Ale už by se měla ocenit alespoň ta snaha těch pár několik tisíců lidí, co na tomto projektu dělají a dělali, protože něčeho dosáhnout chtějí! Takže příště si něco zjistěte, než tu budete psát takový žvásty! S pozdravem K.L.
20.2.2012 (09:05:59) - -vlk-
Nebohý Jano nepochopil, že netvoří se svým názorem skupinu "všech slušných lidí", jak tvrdí ve svém záštiplném příspěvku. Většině normálních lidí - netupců - je jasné, že současná vláda otevřela a řeší desítku let neřešených tabu: v protikorupčním tažení se udělalo nejvíce za leta zpátky, ekonomicky a hospodářsky je ČR v kondici a tak se dá pokračovat bod po bodu.
Lidé, s podobným myšlenkovým potenciálem a názory jako je Jano, přivedli do bankrotu Řecko. Také se bránili každé reformě a také chtěli od státu výhody a nic neplatit. Dnes jsou k reformám donuceni a jsou nepředstavitelně bolestivější než naše současné. Zaplať Bůh za naší vládu!
17.2.2012 (11:35:56) - Jano
Ať žije Národní rada - Holešovská výzva!
17.2.2012 (11:31:39) - Jano
I ODS.
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz