2024

čtvrtek 18. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Z našich daní se financují takové zrůdnosti jako EET, bouřil se na akci ODS bratr europoslance z ČSSD

27.9.2016

REPORTÁŽ Z reproduktoru vyhrávající Ivan Mládek či Jaromír Nohavica, ohýnek s opékáním buřtů, pojízdná hospoda s pivem. To byla předvolební akce ODS v libereckých Lidových sadech. Navštívili ji sympatizanti a členové ODS – třeba místopředseda senátu Přemysl Sobotka, lídr krajské kandidátky Dan Ramzer, adeptka na senátorku Martina Bufková Rychecká, doutníky bafající exprimátor Liberce Jiří Kittner a dorazil dokonce i předseda ODS Petr Fiala.

Na pojízdnou hospodu láká v Libereckém kraji ODS a zaparkovala i v Liberci. Přivítala hosta pro ODS nejvzácnějšího – Petra Fialu. Ten si pochvaloval: „Máte to tu pěkné.“ Akce se konala na zahradě kulturního areálu Lidové sady na úpatí Jizerských hor. „K ideálu chybí jen ještě několik stovek příznivců. Ale jsou tu aspoň členové ODS, to také dříve nebývalo samozřejmostí, že by na takovéto akce chodili. Dnes je prostě doba, že za lidmi se musí chodit,“ hodnotil předseda ODS.
Muži minulosti nemohou určovat program ODS
Pár hodin předtím řešil patálii s otcem zakladatelem Občanské demokratické strany Václavem Klausem, který v pořadu Rozstřel na portálu iDnes.cz jiná, protože je jiná doba, jiné výzvy, jiné podmínky. Volební výsledky paní Bobošíkové, kterou Václav Klaus vehementně doporučoval místo ODS při minulých volbách, se opakovat nechystáme,“ dodal.
Chybějí lékaři i zdravotní sestry
Co se týče volebního výsledku, při minulých krajských volbách v roce 2012 skončila v Libereckém kraji ODS pátá s devíti procenty a získala pět mandátů. Laťka tedy není zase až tak vysoko. Přesto z kuloárních rozhovorů se členy ODS vyplývá, že jsou v předpovědích velmi opatrní. Minule totiž ve hře nebylo hnutí ANO a nikdo neví, jak zamíchá kartami. Hůře než minule by však ODS v kraji dopadnout neměla. Jako lídra má zkušeného starostu Frýdlantu Dana Ramzera. Ten za svoji prioritu považuje zdravotnictví. „Nejen frýdlantská nemocnice má problém. V současné době řeší ten svůj i nemocnice českolipská, ohrožena je nemocnice jilemnická. Dlouhodobě chybějí lékaři a sestry a situace se zhoršuje. Proto je jednou z našich volebních priorit dlouhodobá podpora vzdělávání zdravotníků a naším cílem zřízení fakultní nemocnice ve spolupráci s libereckou krajskou nemocnicí a Technickou univerzitou,“ objasnil.
Selfie s předsedou ODS. Foto: Oldřich Szaban
Vladimír Kordač s pojízdnou hospodou ODS. Foto: Oldřich Szaban
Chránit vnější hranice
Ještě před předsedou Fialou dorazil doposud nejvýše postavený člen ODS, místopředseda senátu Přemysl Sobotka. Ten se vyjádřil ParlamentnímListům.cz k nedělní debatě předsedy ODS Fialy s premiérem Sobotkou. Fiala předsedu vlády vyzval k jednání na úrovni předsedů stran, aby si ujasnili priority české zahraniční politiky. Jaké by měly podle Přemysla Sobotky být? „Naše strategie je jednoduchá a opakujeme ji neustále. Dramaticky rychle ochránit vnější hranice a zřizovat tábory. A pokud ochrana selže – jako dnes selhává v Itálii a začíná se lámat Turecko, Bulharsko – připravit se na ochranu našich hranic. To jsme povinni našim občanům,“ uvedl.
Zavedení EET je naprosto likvidační pro střední podnikatele a živnostníky
Kromě pojízdné hospody měla ODS v Lidových sadech připravenou další atrakci – opékání buřtů u táboráku. Předseda Fiala si nejdříve dal kávu. Předtím byl na návštěvě Českolipska a podle slov svého tamějšího průvodce Juraje Ranince si po prohlídce cvikovského pivovaru dal i náročný oběd – kachnu. Přesto v Liberci neodolal a spolu s ostatními si buřta opekl. Stejně jako doutníky kouřící exprimátor Liberce Jiří Kittner či kandidátka ODS do senátu Martina Bufková Rychecká. Jedním z jejích soupeřů je bývalý olympijský medailista ve skocích na lyžích Pavel Ploc hájící barvy ČSSD. Jeden Ploc se u ohýnku v Lidových sadech také pohyboval. Jeho bratr Tomáš, bývalý starosta Harrachova, člen ODS, který podniká v oblasti cestovního ruchu od roku 1991. „Po celou dobu naše společnost odvádí řádně do bezedné díry daně. Jsem přesvědčen o tom, že tak činí převážná většina slušných podnikatelů a živnostníků,“ domnívá se. EET podle něj nepřinutí zloděje a spekulanty k tomu, aby řádně odváděli daně a nepodváděli s DPH. Na to jsou jiné nástroje, například sjednocení sazby DPH a zjednodušení daňového systému. „Jednoduše řečeno, nastavit systém tak, aby se podvádět a krást nevyplatilo. Zavedení EET je naprosto likvidační pro střední podnikatele a živnostníky. Vůbec to není z důvodu neodvádění daní, ale z nesmyslné finanční a byrokratické zátěže,“ sdělil. „Podnikatelé nejsou zloději, jak je prezentováno Babišem a Mládkem. Jsou to slušní, pracovití lidé, kteří si nemohou dovolit marodit a kteří od státu nechtějí nic. Dnes však odevzdáváme naše daně na to, aby se z nich financovaly takové zrůdnosti, jakou je EET,“ doplnil Tomáš Ploc. Po třech hodinách bylo pivo vypito, buřty snědeny, hudba dohrála, hosté odešli, ohýnek dohasínal  a karavana ODS se přesunula zase do jiného města.

 

Přemysl Sobotka a Jiří Stodůlka v Liberci. Foto: Oldřich Szaban

Zdroj: Parlamentní listy Autor: Oldřich Szaban

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz