2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Za peníze na kampaň jsme koupili respirátory a SPOLU pomáháme potřebným v kraji

11.3.2021

Kruh se uzavírá

Petr Beitl, současný poslanec a lídr kandidátky SPOLU v regionu nabídl část zásilky do jablonecké Diakonie, kde je vděčně přijala ředitelka Michaela Albrechtová. „Respirátory rozdáme rodičům, kteří jsou klienty naší Sociálně aktivizační služby poskytované rodinám v tíživé sociální situaci,“ uvedla. Z respirátorů pro uživatele se radovali také v domově důchodců ve Smržovce nebo v jabloneckém azylovém domě Naděje. Za pár dní uplyne právě rok od mé soukromé aktivity s nákupem a distribucí ochranných prostředků v obcích a organizacích našeho kraje a pomyslný kruh se tak symbolicky uzavírá. Tenkrát nebylo nikde nic,“ vzpomínal při rozvážení Petr Beitl.

Petr Beitl předává Michaele Albrechtové respirátory pro Diakonii v Jbc

Starosta Kravař Vít Vomáčka zamířil s respirátory na Českolipsko a celkem 200 kusů rozdělil mezi Domov důchodců ve Sloupu v Čechách a hospicové péče sv. Štěpána a sv. Zdislavy. I on se na svém fb profilu vrací k loňské distribuční akci s respirátory, vloni na jaře je předal hlavně do nemocnice v České Lípě.

Musíme si pomáhat, říká liberecký zastupitel Chmelík

Nemocnice na jaře loňského roku potřebovaly každý kus jakéhokoli ochranného prostředku. Nyní jsou zásobené dostatečně, ale stát stále zapomíná na terénní pečovatelské služby, uživatele sociálních služeb a zejména ty občany, kteří žijí na hranici sociálního vyloučení.

Zdeněk Chmelík a při předání respirátorů v azylovém domě v Liberci

Potvrzuje to i Zdeněk Chmelík, ředitel výrobní firmy a zastupitel města Liberec,který se rozhodl opět podpořit liberecký azylový dům. „Začalo to na jaře rozvážením ručně ušitých roušek seniorům a sociálně slabším, pokračovalo nabídkou nanomateriálů do již ušitých roušek a dnes roční aktivita vrcholí poskytnutím respirátorů FFP2 pro potřeby Azylového domu Speramus v Liberci,“ vypočítává Chmelík a konstatuje: „Stát absolutně selhává v pokrytí potřeb vyplývajících z nařízení nouzového stavu pro celé složky obyvatelstva. Musíme si pomáhat – to nás bude provázet ještě asi dlouhou dobu.“

Stále je nutné suplovat státní pomoc, potvrzuje zubařka Šebestová

Také Daniela Šebestová, místostarostka v Tanvaldu je přesvědčená o nutnosti suplovat státní pomoc a respirátory proto nabídla tanvaldskému oddělení sociální práce a sociálních služeb a tamnímu Úřadu práce, kde je beze zbytku využijí.

„Respirátory poputují potřebným, hlavně lidem v nouzi a matkám samoživitelkám. Podle mého zjištění nemá úřad, resp. státní správa tyto ochranné prostředky na rozdávání pro své klienty a to je při současném stavu a současných opatřeních velká chyba,“ vysvětluje doktorka Šebestová.

Respirátor jako symbol společného tažení

Koaliční partneři rozvezli po kraji celkem tisíc kusů respirátorů třídy FFP2 od českého výrobce.  „Na rozdíl od loňska, teď už virus už známe a víme, co opravdu dokáže. Já osobně věřím, že se nám Covid-19 podaří porazit očkováním. Do té doby je nezbytná ochrana dýchacích cest všude, kde se pohybuje více lidí, a pravidelné testování zejména ve výrobních provozech, jejichž kolaps by byl pro českou ekonomiku smrtící ranou. Děkuji všem svým kolegům, kteří distribuují respirátory jako symbol našeho společného tažení proti koronavirové nákaze,“ uzavírá Beitl. 

SPOLU

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz