2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Žalovali Čmeláka. To ovšem ještě seděl primátor v opozici

18.3.2011

 Vezmou liberečtí zastupitelé zpět žalobu na organizaci Čmelák, v jejímž čele stál a s níž je dosud spojený současný primátor Jan Korytář (SZ)? O tom by měli rozhodnout na svém březnovém zasedání.
Dva roky staré podání žaloby na Čmeláka za skutečnost, že organizace poškodila dobré jméno města, projednávali tento týden liberečtí radní. Dohodli se, že nechají rozhodnutí na zastupitelstvu.
„Město Liberec se musí nyní vyjádřit, zda na žalobě trvá, či nikoliv. V případě zpětvzetí žaloby bude soudem řízení zastaveno. Rozhodnutí musí město doručit soudu do konce dubna,“ upřesnil informaci Pavel Chmelík z kanceláře primátora.
Primátor Jan Korytář, který byl v době podání žaloby ještě opozičním zastupitelem, na jednání Rady města, jak se postavit k žalobě, nehlasoval. Jak uvedl, nebude kvůli možnému střetu zájmů hlasovat o zpětvzetí žaloby ani na jednání zastupitelů.
Podle náměstka primátora pro kulturu a školství Jiřího Šolce (Liberec občanům) mohli radní smést žalobu na organizaci Čmelák ze stolu sami. „Mohli jsme rozhodnout, ale připadalo nám spravedlivější, aby dostali slovo zastupitelé,“ řekl Jiří Šolc. „Nijak jsme se o tom na radě nepřeli. Můj osobní názor je, že by bylo čestnější, kdybychom nechali případ proběhnout soudem,“ doplnil.
Pokud pro ponechání žaloby u soudu budou hlasovat všichni lidé ze sdružení Liberec občanům a přidá se také opozice, pak možná skutečně nastane kuriózní situace. U soudu se bude současný první muž města zpovídat z toho, že Liberci v minulosti uškodil.
„Tehdy Jan Korytář tvrdil, že se soudu nebojí, že se ničeho nedopustil. Tak nechápu, proč bychom měli žalobu brát teď od soudu zpět,“ podotkl bývalý primátor Jiří Kittner (ODS).
Podání žaloby na ochranu dobré pověsti města Liberec ke krajskému soudu schválili zastupitelé v prosinci roku 2009. Občanské sdružení Čmelák na svých webových stránkách zveřejnilo článek pod názvem Město opět prodalo za podivně nízkou cenu celý blok domů. Bez výběrového řízení. Podle žalobce tím došlo k poškození dobré pověsti města, protože text obsahoval nepravdivé výroky. „Návrh rozsudku požadoval, aby sdružení zaslalo omluvný dopis zastupitelstvu a uveřejnilo v novinách omluvu,“ uvedl Pavel Chmelík.
Sdružení Čmelák v září roku 2010 připustilo, že text obsahoval mylnou informaci o absenci výběrového řízení s tím, že text byl opraven. Nesouhlasilo ale, že by uvedené články zasáhly do dobré pověsti města. Zároveň odmítlo, že by skutečnosti v textu byly nepravdivé, vykonstruované a rozporu se skutečným průběhem událostí a navrhlo žalobu zamítnout.
„Šlo spíš o nepřesnost než nějakou závažnou chybu. Opravili jsme ji okamžitě, jak jsme to zjistili,“ podotkl tehdy za sdružení Jan Korytář.

***

Nijak jsme se o tom na radě nepřeli. Můj osobní názor je, že by bylo čestnější, kdybychom nechali případ proběhnout soudem.“

Jiří Šolc, náměstek

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz