2024

pátek 3. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Zelená je tráva, Zubová je....

25.3.2009

Rebel Tlustý nezapře, že kdo jednou vstoupil ke komunistům, zůstane již navždy poznamenán. V jeho případě jde o skutečně hanebné chování vůči partaji, pro kterou byl od počátku přítěží. Pokaždé, když se hovořilo o komunistech v partajích, poukazovali mnozí na bývalého komunistu Tlustého ve vedení strany. Jeho roztržka s Topolánkem po upřednostnění Kalouska na místo šéfa financí byla zárodkem budoucí pomsty a dnes nastal onen kýžený okamžik. Akcí "vířivka" se snížil na dno slušnosti a snad si konečně uvědomil, že jeho politický život končí. Včerejší hlasování bylo bouchnutím dveřmi.
Jan Schwippel je zvláštní pouze tím, že "zlobí". Nenašel jsem v jeho textech nic, co by vypadalo jako pozitivní produkt jeho mozku. Pokud nové volby očistí ODS od lidí jako je on, pak se dá na pádu vlády nalézt alespoň nějaké pozitivum. V kontrastu s ním se dobře zachoval Juraj Raninec. Sice napínal, neskrýval výhrady, ale nakonec držel partu.
Velmi dobře zhodnotil nastalou situaci Přemysl Sobotka, když zdůraznil, že se žádná vláda neobejde bez podpory KSČM. To je velké memento současnosti. Partikulární zájmy, sobeckost a zabedněnost nám vrací komunisty do hry. Asi si budeme muset ještě jednou zopakovat jejich experiment, protože jsme nepoučitelní hlupáci. Hloupý je národ, který se nepoučí z minulosti.
Pád vlády uprostřed našeho evropského předsednictví je ostuda. Navíc je to gesto v době, kdy se nic výrazně jiného udát nemůže, než to, co se děje. Proti důsledkům krize se postavil tým ekonomů a není lepší cesty. Pokud by se měly realizovat nápady z Lidového domu, tak na to doplatíme všichni. V posledním kvartálu vládnutí se nikdy nepřijímají zásadní zákony a tak zkrácení tohoto období nemá žádný reálný důvod. Podtrženo, sečteno: jediným důsledkem bude ještě hlubší politická krize, hlubší zákopy mezi válečníky a pravděpodobným důsledkem bude i pokles kurzu, který na politické kotrmelce vždy reaguje a možná bude důsledkem i zhoršení hospodářské situace, která i tak nestojí za moc. Poděkujme naším kolaborantům!
 

Jiří Bečvář

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz