2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

Zloději a paraziti, spojte se!

10.12.2016

 Ne nejsme proletáři a nevoláme po socialistické revoluci. Podle výroků ministra Mládka jsme pouze „paraziti“, podle ministra Babiše jsme „zloději“. Ve skutečnosti jsme povětšinou bezvýznamnými podnikateli. Co těm významným pánům ministrům na nás tak vadí, že jim stojíme za to, aby nás uráželi, ponižovali, zašlapali do země?

U ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka je to od počátku jasné. Podnikatelé nejsou jeho voličskou skupinou. Pokud je není schopen uplatit, může je alespoň znemožnit. Své voliče rozmazluje parazitními sociálními dávkami, ale parazitování svedl na lidi, kteří toho od státu moc nechtějí a ani nedostanou – na podnikatele.

U ministra financí to tak jasné nebylo. Ve volbách se považoval za pravicového a sotvaže shrábl pravicové voličské hlasy, již likviduje svobodu podnikání, do společnosti zavádí atmosféru závisti, podezíravosti a udavačství. Zákon o EET zkonstruoval tak, že na jeho podkladě bude moci v průběhu dvou let obžalovat a zlikvidovat prakticky každého nepohodlného konkurenta.

Lidé se zaměstnaneckou a lokajskou náturou, kteří nepodnikají, vůbec netuší, že v ČR vznikla ohromná korporace Agrofertu, která cílevědomě likviduje konkurenci drobných podnikatelů. Již teď jsou politické škody, napáchané Babišem, enormní a země se z nich bude vzpamatovávat celé desetiletí!

Jak z toho ven? Lidé podnikaví a svobodomilovní se musí nekompromisně spojit. Oproti socialistům a anoistům jsou podnikatelé v nevýhodě. Zatímco socialistům a populistům stačí k vítězství jednoduchá hesla, podnikatelé více přemýšlejí, užívají kritického rozumu, nedají se jen tak přesvědčit ani obalamutit. Z toho vyplývá jeden velký hendikep chytrých lidí: Kvůli kritickému náhledu obtížně vytvářejí konsensus ve velkých koalicích. Tím se však zákonitě oslabují při volbách, o to větší zisky připadnou socialistům a korporativistům. Dalším nešvarem pravicových politiků je zbrklá ochota vytvářet nové strany tam, kde již zavedené strany fungují. Toto štěpení politických sil se pravicovému voliči nemůže vyplatit.

Jediné, co podnikatelům zbývá, je nutnost seskupit se kolem jedné strany. Pouze silná sjednocená strana, která dokáže asertivně bránit vydobyté svobody a nenařizuje nová omezení, je schopna podnikatele hájit a prosazovat jejich požadavky. To sjednocení se však musí provést včas, dříve než se z dalších a dalších občanů stanou Babišovi zaměstnanci a Sobotkovi pobírači důchodů. Trochu mobilizace a mnoho občanské zodpovědnosti pro tentokrát určitě nebude na škodu. Naopak. Čím více zodpovědných podnikavých lidí se politicky spojí, tím dříve se drobným podnikatelům navrátí jejich skutečný význam i občanská čest.

MUDr. Vít Šlechta

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz