2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


[ zpět ]

ZVĚŘINA: Nevěrohodné historky

13.2.2010

Kampaňující straničtí funkcionáři z Lidového domu budou Mládkova slova bagatelizovat, popírat jeho kompetenci a poukazovat na to, že pravda sídlí jen a pouze v předvolebních Oranžových knihách. Nic jiného jim vlastně už nezbývá, kampaň je vymyšlená a předplacená.

ODS by si Mládkovy výroky měla nechat zvětšit na billboardy, protože lepší kontrapropagandu těžko sežene. Navíc si už i bossové ČSSD všimli, že občanstvo na šetření částečně slyší, či v minimálním případě rozmýšlí o tom, že na ty hory slibů budou potřeba peníze.

Proto v posledních dnech ČSSD volí propagační taktiku: Všechno dostanete, ale zemi nezadlužíme. Do podrobnějšího vysvětlování se pochopitelně nepouští.

Pan Mládek nemluví do větru a jeho slova mu jen tak neujela, myslel je vážně. Kromě toho, že si dělá reklamu, též dal najevo investorům a expertům, že v ČSSD nejsou všichni šílení a strana počítá po volbách s nějakou realistickou rozpočtovou politikou.

Jak sám zmínil, mezinárodní experti potřebují věrohodné historky a ta dosavadní sociálnědemokratická kulhá na všechny čtyři.

Do voleb ale na druhé straně zbývá ještě šestnáct týdnů, kdy budou moci tvrdíci a dimunové těm prostším voličům vtloukat do hlav, že šetřit na dávkách se nebude nikdy. Budou to závody v popírání zdravého rozumu.

Martin Zvěřina
Lidové noviny

ČSSD: Pravdu o škrtech vám řekneme až po volbách

Příznivce sociálních demokratů čeká nepříjemné povolební procitnutí. Místo slibovaných vyšších sociálních dávek, novomanželských půjček a nových bytů se dočkají utahování opasků.
Jiří Paroubek navzdory obřím rozpočtovým schodkům stále opakuje, že nebude "šetřit na lidech, ale na provozu státu". To jsou ale velmi nejisté úspory. ČSSD dobře ví, že bude muset přijít s tvrdým šetřením.

"Heleďte, konkrétní rozpočtové škrty přece každá vláda předloží v srpnu 2010," řekl v rozhovoru pro LN ekonomický expert strany Jan Mládek. "Věrohodnost každé politické strany je v tom, do jaké míry se odchyluje v tom, co říká teď, a co bude říkat po volbách."

Sám šéf ČSSD Paroubek zatím nic přiznávat nechce: "Tak uvažuje naše národohospodářská komise. Já takto neuvažuji," řekl LN.

Sociální demokraté přitom zatím oficiálně tvrdí, že peníze na snížení schodku získají kromě vyšších daní od bohatých a firem také šetřením ve veřejné správě a omezením korupce. Miliardy si slibují od registrů veřejných zakázek nebo personálních auditů na ministerstvech.

"To jsou ale virtuální úspory," upozorňuje ministr financí Eduard Janota. Stát ušetřit může, ale taky nemusí. Rozhodně nemá jistotu, že se to podaří za rok.

Stejně jako Janota to vidí investoři, kteří kupují vládní dluhopisy. "Žádají se jasné a reálné úspory, na které je možné se spolehnout. Ne vize a přání," říká Morritz Kraemer, výkonný ředitel ratingové agentury Standard & Poor’s. Mládek přiznává, že sociální demokraté to moc dobře vědí, a pokud by vládli, budou se podle toho chovat.

Ještě před volbami tak odhalují, že před svými voliči skrývají skutečné plány. Pokračují tak v tradici, kterou odstartoval Vladimír Špidla v roce 2002.

Na dotazy, z čeho zaplatí všechny své sliby o příspěvcích na pastelky a 50 tisících do kolébky pro novorozence, odpovídal proslulým: "Zdroje tu jsou." Po příchodu do vlády přiznal, že zdroje nejsou.


 

Lidovky.cz

DISKUZE 0 příspěvků
Vstoupit do diskuze

[ zpět ]

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz