2024

úterý 23. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Žádný konflikt mezi Prahou a Moskvou neexistuje, řekl v Radiu Impuls náš velvyslanec v Moskvě M.Kostelka. Podle slov experta J.Schneidera v HN je možné, že se česká vláda rozhodla vyhoštěním ruských diplomatů buď potvrdit linii, za kterou Praha nechce ustoupit, anebo reagovat na její překročení Rusy. Kdyby vzájemné vyhošťování diplomatů pokračovalo, Praha by za chvíli v Moskvě neměla žádného, ale Moskva by jich v Praze měla pořád dost, zamyslel se poslanec M.Svoboda. Komentátor MF Dnes R.Matulík se ptá, zda bylo nezbytné, aby o vypovězení rozhodla česká vláda s mizivým mandátem.

D.Kaiser v Lidových novinách připomíná, jak Sověti v 80. letech podporovali „mírová hnutí“ oslabující Západ: Většina „mírových“ loutek to tenkrát nevěděla a měla tentýž spokojený pocit dobrodějů, jaký vyzařuje z teenagerů, kteří v Praze chodcům nabízejí petice proti radaru. Podle MF Dnes z Prahy vyhoštění Rusové přes NGO ovlivňovali veřejné mínění tak, aby se postavilo proti radaru.

Lidové noviny rovněž připomínají tvrzení HN o tom, že předseda ČSSD J.Paroubek slíbil ruskému premiéru V.Putinovi, že udělá z protiraketové obrany volební téma. MF Dnes cituje podiv exprezidenta V.Havla, proč se funkcionáři ČSSD neozývali v době, kdy Československo ničily tankové divize totalitního okupanta.

ODS oznámila, že vyrovnat bilanci veřejných rozpočtů lze podle jejích propočtů v r. 2017, ovšem TOP 09 by to podle poslance M.Kalouska svedl ještě o rok dřív. ČSSD zase chce mít deficit pod 120 miliardami do r. 2013. Podle komentátorky Hospodářských novin L.Zlámalové občanští a sociální demokraté svými představami pracují na snížení ratingu státu. Lidové noviny zdůrazňují, že občanští demokraté podpoří návrh rozpočtu na rok desátý, ale chtěli by ho nechat platit jen pro první pololetí, na další období osmnácti měsíců by chtěli připravit rozpočet, který by už pracoval se sníženými výdaji a zvýšenými příjmy po změně zákonů. Ekonom P.Kohout v LN píše, že stát by měl nejdřív osekat zbytné výdaje, propouštět, podívat se na kriminalitu „bílých límečků“ a až pak eventuelně zvyšovat daně: »A možná to ani nebude potřeba.«

Krajský soud v Ostravě udělil v úterý bývalému členovi širšího vedení ČSSD Mariánu Kusoví stotisícový peněžitý trest za to, že v roce 2004 předložil padělané
lustrační osvědčení, aby mohl být zařazen na kandidátku do krajských voleb.

Centrem Prahy včera prošel průvod 15 studentů v papírových maskách předsedů ČSSD a KSČM Jiřího Paroubka a Vojtěcha Filipa, kteří protestovali proti možné povolební spolupráci obou levicových stran. K průvodu se připojilo i 20 mladých sociálních demokratů. Ti možnost takové spolupráce vyloučili, účastí na pochodu chtěli jen ukázat,
že mezi mladými lidmi jsou i Paroubkovi příznivci.

Paroubek mi vadí, říká Václav Havel
Před lety si Václav Havel po společné snídani s Jiřím Paroubkem pochvaloval, jaký je to premiér. Teď mu na vůdci sociální demokracie vadí úplně všechno. V exkluzivním rozhovoru pro zítřejší Magazín MF DNES Paroubka nešetří. Vyčítá mu jeho spojenectví s ruským premiérem Vladimirem Putinem, kupčení s místy na kandidátce a la Olga Zubová, ale také šrotovně, nepodařenou kandidaturu Kateřiny Brožové do Poslanecké sněmovny, a dokonce i styl oblékání funkcionářů ČSSD.
„Vadí mi na vedení sociální demokracie víc věcí," svěřil se Havel MF DNES. „Například prodej míst na kandidátce podivným osobám, slepá víra v politickou sílu krasavic, malé, a tudíž u krku nedopnutelné košile," vyčítá Havel vady Paroubkovy strany. Snad nejvíc se však opřel do Paroubkova spojenectví s Putinem, který má podle něho ambici obnovit Sovětský svaz i jeho sféru vlivu, do které by patřilo i Česko. Stejně tak Havlovi vadí Paroubkův odmítavý postoj k americkému radaru neboli, jak on říká, k „prosbě spojenců o přítomnostmalého obranného zařízení u nás".Ptá se, proč se funkcionáři ČSSD neozvali dřív, když tu „po desetiletí ničily zemi tankové divize totalitního okupanta".

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz