2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Událost týdne: 29. listopadu byl novým předsedou strany TOP 09 zvolen Miroslav Kalousek. V tajném hlasování, v němž byl jediným kandidátem, obdržel 148 ze 171 hlasů. Na postu vystřídal Karla Schwarzenberga, který již na začátku října oznámil, že se ze zdravotních důvodů nebude snažit předsednický post obhájit. K. Schwarzenberg však bude nadále se stranou spolupracovat. Stal se čestným předsedou strany a bude ve straně expertem na zahraniční politiku. 

23. listopadu se konala demonstrace některých středočeských starostů před Krajským úřadem Středočeského kraje v Praze. Přibližně 50 lidí se shromáždilo, aby vyjádřili svůj nesouhlas s rozdělováním krajských dotací, které považují za nespravedlivé. Podle jejich názoru jsou hejtmanstvím rozdělovány podle politického klíče, a tak mají některé menší obce problémy získat finance i na základní infrastrukturu. Petici, jež současnou praxi kritizuje, doposud podepsalo 60 zástupců obcí. Podle hejtmana Miloše Petera (ČSSD) odpor pouhých 50 starostů z 1150 obcí kraje dokazuje, že současný systém není třeba měnit.

26. listopadu schválili pražští zastupitelé novelu, která má omezit výskyt hazardu v Praze. Po plné implementaci novely by mělo v Praze zůstat jen 101 provozoven s označením kasino, tedy zařízení, ve kterých je i tzv. živá hra s krupiérem. Od 1. ledna začne ministerstvo financí odebírat povolení všem ostatním provozovnám, které pravidlo nesplňují. Opatření kritizuje Hospodářská komora Prahy. Stanislav Brunclík z předsednictva komory ČTK sdělil, že opatření neřeší problémy, které se kolem heren vyskytují, poškozuje však svobodné podnikání. Navíc bude mít pravděpodobně za následek vznik heren nelegálních.

28. listopadu byla zrušena místní organizace hnutí ANO v Opavě. Rozhodlo o tom předsednictvo hnutí na svém víkendovém zasedání. Opavská buňka již delší dobu trpěla rozkoly, které vedly k rozpadu koaliční vlády na magistrátu. Rozpuštěním končí členství všech dosavadních členů, včetně primátora města Martina Vítečka i jeho náměstkyně Simony Bierhausové, kteří stáli v čele dvou znepřátelených táborů. Podle krajského předsedy moravskoslezského hnutí Josefa Bělici, který byl pověřen předsednictvem jednáním o obnovení organizace, bude buňka budována znovu z nových i starých členů. 

28. listopadu uvedl ministr dopravy Dan Ťok, že chce podat žalobu na neplatnost arbitráže, kvůli které mají České dráhy zaplatit společnosti Škoda Transportation více než miliardu korun. Pokud by ministerstvo neuspělo, zvažuje i stížnost u Evropské komise na nedovolenou podporu ve veřejné soutěže.

Telegraficky

- Dne 27. listopadu nebyl odvolacím soudem udělen trest členům skupiny Ztohoven kvůli vyvěšení červených trenek nad Pražský hradem. Státní zástupce však připustil možnost vrácení případu policii a případnou další žalobu.

- Dne 27. listopadu vynesl městská soud v Praze rozsudek nad Radovanem Krejčířem. Za snahu o vytunelování státního podniku Čepro a přípravu vraždy celníka byl odsouzen k patnácti letům vězení.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz