2024

čtvrtek 25. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


25.srpna navštívil Zdenek Mach zemědělské podniky AGROJILM v Jilemnici, ZEMEX v Rokytnici nad Jizerou a ZETKA Strážník ve Studenci.

Vyslechl názory zemědělců, které nejvíce tíží současná výkupní cena mléka.

Poslanec Zdeněk Mach ( ODS ), místopředseda zemědělského výboru PSP ČR se dne 25.8.2009 připojil k petici za

 

„Rovné dodržování zákona o cenách a zákona na ochranu hospodářské soutěže“,

kterou iniciovala Regionální agrární rada Libereckého kraje. Ta se peticí snaží řešit katastrofickou situaci na trhu s mlékem, kdy zemědělcům v České republice vznikají denně milionové ztráty v důsledku ceny nedosahující vložených nákladů a snaží se zjistit, zda za tímto stavem není porušování zákona.

Poslanec Zdeněk Mach dlouhodobě podporuje české chovatele skotu a zpracovatele mléka a prosazuje zachování produkce mléka jako tradiční české zemědělské suroviny. Klade si za cíl zabránit situaci, ve které se ocitli pěstitelé a zpracovatelé cukrové řepy, kdy Česká republika s s dvousetletou tradicí v cukrovarnictví je závislá na dovozu cukru. Po období poklesu spotřebitelských cen cukru,dnes můžeme pouze s obavami sledovat riziko jejich růstu.

Chov dobytka je důležitý i pro zachování rázu krajiny. Jako poslanec za Liberecký kraj, který z velké části pokrývají horské a podhorské oblasti, si Zdeněk Mach uvědomuje i tuto stránku problému. Faktem je, že vybití stád skotu by vedlo k devastaci krajiny, problémům v oblasti zaměstnanosti, ale hlavně k postupnému nedostatku českého mléka. Proto poslanec Mach považuje za nutné připojit svůj podpis k petici.
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz